Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Καθαρή η υπεροχή του Γιώργου Παπανδρέου στην Σαντορίνη και στις Κυκλάδες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που ανακοίνωσαν οι κύριοι Γιάννης Αργυρός γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Θήρας και Αντώνης Σιγάλας γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του Πασοκ,
Στα δύο εκλογικά τμήματα του Δήμου Θήρας ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 343 ψήφους και στο ένα τμήμα της κοινότητας Οίας Θηρασιάς 118, ενώ οι Βαγγέλης Βενιζέλος 232 και 20 αντίστοιχα και ο Κώστας Σκανδαλίδης 42 και 25.
Συνολικά στις Κυκλάδες ο Γιώργος Παπανδρέου ψηφίστηκε από 4.533 πολίτες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος από 2.395 και ο Κώστας Σκανδαλίδης από 575.






Την υλοποίηση δύο προγραμμάτων προετοιμάζει το Γραφείο Πρόνοιας του Επαρχείου Θήρας. Το πρώτο αφορά την ίδρυση Σχολής Γονέων στην Σαντορίνη και το δεύτερο την «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ»
Για αιτήσεις και πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο πρόνοιας του Επαρχείου και τον υπεύθυνο κ. Τέγο, στο τηλέφωνο 23066

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για την σχολή γονέων :
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ) ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Συμβουλευτική Γονέων» και «Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας». H λειτουργία του προγράμματος. υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.).
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 2.4, Ενέργεια 2.4.3, Πράξη 2.4.3.ε) και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στόχος του έργου είναι η συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων σε θέματα που αφορούν:
Στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια
Στην ουσιαστική επικοινωνία των γονέων με το σχολείο
Στην βελτίωση των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους
Στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και της συνεργασίας τους με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους.
Στη βελτίωση των γνώσεων των γονέων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους.
Στην απόκτηση ικανοτήτων έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Τα προγράμματα που υλοποιούνται στις «Σχολές Γονέων» παρέχονται δωρεάν, απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία μας και από τα κατά τόπους κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τέγο Φώτη, Κοινωνικό Λειτουργό στο τηλ. 22860 23066 (από τις 08:00 έως 14:30).


Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Πρόνοιας του Επαρχείου Θήρας ,

Η Οργάνωση «ΑΡΣΙΣ», Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα πλαίσια του προγράμματος «ΝΟΤΙΑΣ» Δράση για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις Κυκλάδες» ΜΕΤΡΟ 2.1 ΤΟΥ Ε.Π. «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» - ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΚΠΣ 2000-2006 διοργάνωσε πρόγραμμα για μετανάστες που ζουν στην Σαντορίνη.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις που στόχευαν στην:
Διάγνωση Αναγκών.
Ψυχο-κοινωνική Στήριξη.
Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων.
Νομική Συμβουλευτική.
Συμβουλευτική Απασχόλησης.
Προώθηση στην Απασχόληση.
Παρακολούθηση – Follow up.
για την συγκεκριμένη ομάδα των μεταναστών.

Από την εφαρμογή του προγράμματος επίσης προέκυψε η ανάγκη για λειτουργία τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από τον πληθυσμό των ωφελουμένων.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε αλλά και ότι τα μαθήματα ελληνικών δεν αποτελούν προτεραιότητα για το πρόγραμμα αλλά θέλοντας να συνεχίσουμε μια προσπάθεια που ουσιαστικά αποσκοπεί στην ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινότητα της Σαντορίνης και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους ξεκινήσαμε μια προσπάθεια λειτουργίας τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μια πιο μόνιμη – εθελοντική βάση.

Από την πλευρά μας είμαστε σε θέση να παρέχουμε τον χώρο καθώς και τα υλικά που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της Σαντορίνης κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικούς που θα μπορούσαν να κάνουν μαθήματα ελληνικών ή σε οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού αυτή την προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τέγο Φώτη, Κοινωνικό Λειτουργό στο τηλ. 22860 23066 (από τις 08:00 έως 14:30).





Την δωρεά ενός σημαντικού ποσού στον Σύλλογο Ζωοφίλων Θήρας (SAWA) έκανε η εταιρία «Easy» του Στέλιου Χατζηιωάννου, το οποίο και θα διατεθεί για την μέριμνα των υποειδών του γιαλού των Φηρών. Η απόφαση για την δωρεά αποτελεί προσωπική απόφαση του κ. Χατζηιωάννου και προέκυψε απο δημοσιεύματα Βρετανικών εφημερίδων που περιέγραφαν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουλάρια της Καλντέρα των Φηρών.
Κατά την διάρκεια χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «easy cruise 1» μεταξύ του κ. Χατζηιωάννου και της προέδρου της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας (SAWA) Ελένης Οικονόμου και υπευθύνου από πλευράς Δήμου Θήρας για θέματα περιβάλλοντος Δημήτρη Σιγάλα συζητήθηκαν οι όροι της συνεργασίας.





Στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι γνωστοί αγώνες δρόμου στην Σαντορίνη «Χαλάρεια 2007». Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΔΕΠΟΤΑΘ στο 23021