Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η 23η διεθνής τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» στη Θεσσαλονίκη, με τις Κυκλάδες να παραλαμβάνουν το ειδικό βραβείο διοργανωτή που τους απένειμε η διοίκηση της «Φιλοξένια» για την συνολική τους παρουσία στην έκθεση. Οι Κυκλάδες άλλωστε πέτυχαν και φέτος τον στόχο τους και κέρδισαν το στοίχημα που ήταν να προσελκύσουν τον περισσότερο κόσμο σε σχέση με τα υπόλοιπα περίπτερα.
Ο νέος Υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του εστίασε στους στόχους του Υπουργείου που όπως είπε είναι η αυξηση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, η διαρκής παρουσία της χώρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη, καθώς και το θέμα της ανάδειξης και του σεβασμού στο περιβάλλον. Χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι «τα επόμενα χρόνια η τουριστική ανάπτυξη θα έχει κύρια και περιβαλλοντική διάσταση, ενώ η αισθητική που διατρέχει τον οικολογικό και πράσινο τουρισμό θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σκέψη που λέει ότι το περιβάλλον και ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι μια έννοια αντιστρόφως ανάλογη από την έννοια της ανάπτυξης είναι μακρά από μας»
Την πρώτη θέση στα «βραβεία προορισμών 2007» και στην κατηγορία «πιο ρομαντικός προορισμός» κατέλαβε η Σαντορίνη, που βραβεύτηκε στην τελετή που ακολούθησε της επίσημης έναρξης της έκθεσης. Το βραβείο απένειμε στον πρόεδρο της ΔΕΠΟΤΑΘ Χαράλαμπο Δαρζέντα ο υπουργός τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλος.
Στα «ξενοδοχειακά βραβεία» και στην κατηγορία «πιο ρομαντικό ξενοδοχείο» ξενοδοχεία της Σαντορίνης καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις. Πρώτο πιο ρομαντικό ξενοδοχείο ανακηρύχθηκε ο Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι, δεύτερο το Fanari Villas στην Οίας και τρίτο το Icons στην Οία.
Διοργανωτής αυτού του θεσμού που ξεκίνησε πέρσυ είναι η Helexpo, η οποία ενέταξε τις βραβεύσεις στην εταιρική της στρατηγική για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον κεντρικό κόμβο της διοργανώτριας Helexpo

καθώς και τις σελίδες με τα ακόλουθα δελτία τύπου:
31.10

1.11

2.11

3.11








Φωτιά σε θυμαρώδη έκταση της Ανάφης ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου η οποία κατέκαψε 1000 τ.μ στρέμματα θυμαρώδους βλάστησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό που προκλήθηκε από την καύση ξερών χόρτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας της Ανάφης παρά λίγο σώθηκαν κυψέλες με μελίσσια που βρίσκονται στην περιοχή. Την κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Σαντορίνη.





Σεμινάρια ζωγραφικής και κεραμικής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου που περιλαμβάνουν μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και σεμινάρια σε δασκάλους και καθηγητές ώστε να γνωρίσουν την ζωγραφική και κεραμική τεχνική που χρησιμοποιούνταν στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο.






Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το φετινό πρόγραμμα προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας. Την αυλαία της κινηματογραφικής χρονιάς θα ανοίξει η ταινία του Florian Henkel Von Donersmark «Οι ζωές των άλλων» και θα συνεχιστεί με τις ταινίες : «Ολομόναχοι Μαζί» «Γύρνα πίσω» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, «Αντίο Φάλκενμπεργκ» και την ταινία «Ζαμπρίσκυ Πόιντ», στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912 - 2007).
Οι προβολές θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 20:30 στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.






Το πρόγραμμα του όμως συνεχίζει και το Villagio Cinema στο Καμάρι που προβάλει την ταινία «Το τελεσίγραφο του Μπορν», που αποτελεί μεταφορά της best seller κατασκοπικής τριλογίας του Ρόμπερτ Λάντλαμ. Πρωταγωνιστής είναι ο Ματ Ντέιμον, στο ρόλο του πρώην πράκτορα της CIA, Τζέισον Μπορν, ο οποίος ρίχνεται σε μια αδιάλειπτη καταδίωξη 115 λεπτών σε Μαρόκο, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Ώρες προβολών: 20:20 και 22:40.






Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας, με θέμα τον μεγάλο αριθμό κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού και ελλείψεων βιβλίων στις σχολικές μονάδες Β/βάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.
Σύμφωνα με το κείμενο και την ερώτηση:

Ενώ έχουν παρέλθει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες Β/βάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες, υπάρχουν ακόμη εξήντα μία(61) κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα κενά αυτά προέκυψαν και αυξάνουν καθημερινά εξαιτίας του διαβλητού και ρουσφετολογικού συστήματος αποσπάσεων εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες των νησιών χωρίς αυτές να καλύπτονται τουλάχιστον με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Επιπρόσθετα παρατηρείται έλλειψη μεγάλου αριθμού σχολικών βιβλίων από το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, η ενισχυτική διδασκαλία μόλις ξεκίνησε και ενώ έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων.
Με βάση τα παραπάνω,
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να καλύψετε τις κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού στις εκπαιδευτικές μονάδες των Κυκλάδων ;
Πότε προβλέπετε να παραληφθούν και να διανεμηθούν στους μαθητές τα σχολικά βιβλία που ελλείπουν σήμερα ;
Πως προτίθεστε να καλύψετε τους δύο μήνες καθυστέρησης στην έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στις εκπαιδευτικές μονάδες της Β/βάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες;