Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007






Στο λανθασμένο χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας αποδίδει τη βύθιση του Sea Diamond η πλοιοκτήτρια εταιρία


Σε λανθασμένο ναυτικό χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού αποδίδει τώρα η Louis Ηellenic Cruises το ναυάγιο του «Sea Diamond» που συνέβη στις αρχές του περασμένου Απριλίου στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που βασίζονται σε ανακοινώσεις της εταιρίας, η εταιρεία υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ύφαλος, στον οποίο προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε απόσταση 131 μέτρων από την ακτή- και όχι 57, όπως δείχνουν οι ναυτικοί χάρτες. Το «Sea Diamond», με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, προσέκρουσε στον ύφαλο στα 131 μέτρα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξάλλου υποστήριξαν ότι, με βάση τον ίδιο χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, το βάθος στο σημείο της πρόσκρουσης είναι από 18 ως 22 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας είναι μόλις πέντε μέτρα.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για ποιον λόγο ούτε το «Sea Diamond» ούτε κάποιο άλλο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγιζε το ίδιο σημείο δεν είχε προσκρούσει κατά το παρελθόν, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έκαναν λόγο για συμπτώσεις, λέγοντας ότι το «Sea Diamond» συνήθως προσέγγιζε το εν λόγω σημείο στα 133 μέτρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δύο μέτρα μακριά από τον ύφαλο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε ο πλοίαρχος.

Στην ερώτηση γιατί τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του πλοίου δεν εντόπισαν τον ύφαλο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν ότι τα δύο βυθόμετρα του σκάφους, όπως άλλωστε και όλα τα βυθόμετρα, «διαβάζουν» καθέτως τον βυθό και όχι μπροστά ή πλαγίως.

Η απόφαση της εταιρείας Louis να φέρει στην επιφάνεια το σενάριο του υφάλου που μεγάλωσε εδράζεται στο ότι προτίθεται να προσφύγει κατά του ελληνικού κράτους διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη εξαιτίας της λανθασμένης χαρτογράφησης που υπάρχει στους ναυτικούς χάρτες. Με το ίδιο σκεπτικό, θα ζητήσει και την απόσυρση των προστίμων που ήδη της έχουν επιβληθεί.




Στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market 2007 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο μεταξύ 12 - 15 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει η ΔΕΠΟΤΑΘ.
Η World Travel Market είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως που συγκεντρώνουν πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού.
Η ΔΕΠΟΤΑΘ θα παρουσιαστεί στην έκθεση με δικό της περίπτερο ,μέσα σε αυτό του Ε.Ο.Τ., καθώς και από έντυπο αλλά και οπτικοαουστικό προωθητικό υλικό.




Η ένωση ιδιοκτητών ακινήτων του Νομού Κυκλάδων σας καλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει στο κέντρο «Αηδόνι» το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει λαϊκά, μοντέρνα, νησιώτικα, και Κρητικά τραγούδια, ενώ θα τραγουδήσει το συγκρότημα «κρητικά δρώμενα» με την βραδιά να επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Για κρατήσεις θέσεων και προσκλήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 6974 312369 τον κ. Ζώρζο Νίκο