Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Συνεχίζεται μέχρι της 10 Νοεμβρίου η Έκθεση Αντιγράφων Κεραμεικής και Τοιχογραφιών από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, των Ανδρέα Μάκαρη και Ηλία Βλαβιανού που πραγματοποιείται στους χώρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας ύστερα από πρωτοβουλία του και με αφορμή τα 40 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της ανασκαφής. Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά 17:30 - 20:30.




Τέλος και στα δρομολόγια και του Flying Cat 4 από αύριο 31 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια του χειμώνα, η σύνδεση της Σαντορίνης με τον Πειραιά θα γίνεται καθημερινά με τα Blue Star Ferries, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Νάξο και την Πάρο, ενώ κάθε Πέμπτη την Ίο και την Σύρος. Το πλοίο αναχωρεί καθημερινά στις 7:25 από τον Πειραιά και στις 15:30 από τη Σαντορίνη.





Σημεία της ομιλίας της στην Βουλή για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο
έστειλε η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου
.
Η κ. Μανούσου στην ομιλία της ανέφερε τα εξής:

Η Κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Η Κυβέρνηση πιστή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της απέναντι στον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, έφερε το Ασφαλιστικό ως πρώτο νομοσχέδιο για συζήτηση στη νέα περίοδο της Βουλής. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποτελεί ένα σοβαρό βήμα στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση, την αναδιάταξη και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο θα υπηρετεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Αυτή είναι η θέση μας, η θέση της κυβέρνησης και αυτή η θέση σημαίνει πολιτική και κοινωνική ευθύνη απέναντι στην Ελληνίδα και στον έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο.
Σύνταξη σε 15 εργάσιμες ημέρες!
Ο ασφαλισμένος και ο συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό εκτός από μια σειρά ρυθμίσεων θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης, περιλαμβάνει και την υποχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων να εκδίδουν σε 15 εργάσιμες ημέρες τη σύνταξη του κάθε συνταξιούχου, ανάλογα με τα δεδομένα τα οποία θα καταθέσει ο ασφαλισμένος, στο ύψος του 80% της νόμιμης σύνταξης. Η ρύθμιση αυτή αποτελεί σημαντικό μέτρο γιατί όπως ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας, για πολλά χρόνια, λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικής οργάνωσης του ασφαλιστικού μας συστήματος, καθυστερούσε η έκδοση των συντάξεων τρεις και τέσσερις μήνες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο κάθε συνταξιούχος ύστερα από 35 και 40 χρόνια σκληρής δουλειάς να μην έχει τα απαραίτητα χρήματα ούτε ακόμα και για ένα πιάτο φαγητό, που λέει ο λόγος! Και έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ και ασκεί κριτική στη κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις; Επιτέλους ας σοβαρευτούν λίγο στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Καλούμε την αντιπολίτευση σε διάλογο
Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή άνοιξε το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους, με αίσθημα ευθύνης, γνωρίζοντας ότι το ασφαλιστικό, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Αυτό το στάδιο του διαλόγου ακολούθησαν και άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες χωρών-μελών της Ε.Ε. Φωτεινό παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωση της Ισπανίας. Ο διάλογος αυτός κράτησε, παρακαλώ, οκτώ χρόνια! Και στο διάλογο αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας. Αυτό περιμένουμε να δούμε και στην Ελλάδα από σύσσωμη την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρώτες συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, τη ΓΣΕΕ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, είναι άκρως ενθαρρυντικές. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει δια της σιωπής του. Και η απουσία πολιτικού λόγου και θέσεων δεν βοηθά στην επίλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση είναι όμως αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο ασφαλιστικό σύστημα μέσα από διάλογο και συνεννόηση.
Το ΠΑΣΟΚ μας άφησε χρέη 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ!
Όταν το 2004 η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, τα συνολικά χρέη προς τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ήταν 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων τα 4,1 δις ευρώ μόνο από το ΙΚΑ και 2 δις ευρώ προς τα δημόσια νοσοκομεία. Παρ’ όλα αυτά – δηλαδή την κακή οικονομική κατάσταση - η κυβέρνηση κατάφερε να βρει 330 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, του ΟΑΕ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΤΑΕ, και περίπου 440 εκ. ευρώ για το Ταμείο Νομικών, τα χρέη των Νοσοκομείων και όπου αλλού χρειάστηκε, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες εκατομμυρίων δικαιούχων συμπολιτών μας. Κι αυτό, γιατί εμείς λειτουργούμε με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης και της συναίνεσης. Η κυβέρνηση λαμβάνει καθαρά τα μηνύματα της κοινωνίας και είναι αποφασισμένη να πετύχει στην αποστολή της. μέσα από ειλικρινή διάλογο και συνεννόηση με στόχο την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή.