Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2007

Mια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond.
Δύτης που πραγματοποιούσε καταδύσεις στο ναυάγιο έχασε τη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ανέβαινε στην επιφάνεια με πολύ μεγάλη ταχύτητα από βάθος 140 μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες ο άτυχος δύτης για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό του. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, η ανάδυση γίνεται σταδιακά και ο δύτης πραγματοποιεί πολλές στάσεις, ενώ, στην προκειμένη περίπτωση, άγνωστο γιατί, ο δύτης ανέβηκε μέσα σε τρία μόλις λεπτά.
Ο 44 χρονος Β.Τ. ήταν μέλος ομάδας δυτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν καταδύσεις τους δυόμιση μήνες στο σημείο όπου είναι βυθισμένο το κρουαζιερόπλοιο με εντολή του εισαγγελέα Νάξου και με αντικείμενο την βιντεοσκόπηση των ρηγμάτων και της θέσης που έχει το πλοίο. Τραγική παράμετρος της υπόθεσης το ότι επρόκειτο για την τελευταία κατάδυση που πραγματοποιούνταν στο σημείο.
O άτυχος 44χρονος βρίσκεται στο νεκροτομείο της Αθήνας για νεκροψία και νεκροτομή, ενώ η βιντεοκάμερα έχει σωθεί, βρίσκεται στο λιμεναρχείο Θήρας και πιθανότατα να δώσει απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν από το δυστύχημα.






Φωτιά, μικρής έκτασης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεσπάσει στις σκάλες του γιαλού των Φηρών.




Πολύ καλή είναι η συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου στην 32η Μαζική Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει και υποστηρίζει η Τράπεζα Αίματος Θήρας και πραγματοποιείται από κλιμάκιο του Νοσοκομείου Παιδων Αγία Σοφία.
Σήμερα το κλιμάκιο της αιμοδοσίας θα βρίσκεται 16.00 – 20.00 στην Οία
Αυριο Τρίτη 9.10 το πρωί στην 134 Σ.Μ. και το απόγευμα στον Βουρβούλο
ενώ Τετάρτη – Πέμπτη και Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Θήρας





Τις αρχαιρεσίες του πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Κρητών Θήρας για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους εκλεγμένους εκπροσώπους του.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της διαδικασίας πρόεδρος επανεξελέγη ο Μανώλης Ορφανός, Ά αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Συνολάκης, ΄Β αντιπρόεδρος ο Στέφανος Παπαδάκης, Γενικός Γραμματέας ο Ελευθέριος Χαρισάκης, ειδικός γραμματέας ο Ευάγγελος Γαλανάκης, ταμίας ο Γεώργιος Αχλαδιανάκης και αναπληρωτής ταμίας ο Μανώλης Γιούκας




Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτρονική Πύλη Επιμελητηρίου Κυκλάδων - Ένα χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις του νομού» θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Σαντορίνη, μεθαύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.





Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σαντορίνη (Ευθεία Πύργου - Φηρών), το απόγευμα της Τετάρτης (19:00), θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, ενημέρωσης & προβολής για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των Κυκλάδων, όπως αυτές προκύπτουν από τις δράσεις του Έργου «Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στις Τοπικές Μ.Μ.Ε.» - ΜΕΤΡΟ 3.1 «Δημιουργία Ευνοϊκού Περιβάλλοντος για την Οικονομική Δραστηριότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»

Για το ρόλο της ΚτΠ στη δημιουργία της Ψηφιακής Ελλάδας θα μιλήσει η κ. Θεοδώρα Ζαχαριά, στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Υπεύθυνη για το Μέτρο 3.1, ενώ ο κ. Γιώργος Μπισδούνης, Τεχνικός Υπεύθυνος Τομέα Επιμελητηριακών Συστημάτων της SINGULAR - LOGIC, θα μιλήσει για την Ελληνική & Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται σε θέματα Ευρυζωνικότητας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης, Υπεύθυνος Λειτουργίας της Δικτυακής Πύλης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα παρουσιάσει τη δομή, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο
Τμήμα Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων
Τηλ: 22810 82346 (εσωτερικό 704) φαξ: 22810 86555
pstergiou@cycladescc.gr
www.e-kyklades.gr