Τρίτη, Οκτωβρίου 09, 2007

Δελτίο Τύπου με θέμα την ολοκλήρωση και το αποτέλεσμα της διήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβούλιου του Πασοκ απέστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας,
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο πλούτος ιδεών και στελεχών που διαθέτει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναδείχθηκε ως κυρίαρχο στοιχείο στη διήμερη σύνοδο του Εθνικού Συμβούλιου του κινήματος.
Επιδεικνύοντας μοναδική πολιτική ωριμότητα τόσο οι τρείς διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και το σύνολο των στελεχών που πήραν το λόγο, περιφρούρησαν την ενότητα και ευνόησαν την διεξαγωγή ενός γόνιμου, ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου, διαψεύδοντας όλους εκείνους που προέβλεπαν ή και εύχονταν «εμφύλια σύρραξη» και «αδελφοκτόνα σύγκρουση».
Την ίδια ωριμότητα και ενωτική διάθεση επέδειξε το σύνολο των μελών του Εθνικού Συμβούλιου που με την στάση τους και την συμπεριφορά τους διασφάλισαν την ανεμπόδιστη έκφραση όλων των απόψεων σε κλίμα πολιτικής ευπρέπειας και αλληλοσεβασμού.
Το διήμερο της συνόδου του Εθνικού Συμβούλιου απέδειξε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραμένει ένα μεγάλο, ζωντανό και πλούσιο σε ιδέες κίνημα που έχει κατοχυρώσει τη δημοκρατία στις λειτουργίες του και τη δυνατότητα δημιουργικής σύνθεσης διαφορετικών πολιτικών προτάσεων και απόψεων.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πιστό στις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του πολιτικού φιλελευθερισμού και του σοσιαλισμού, δίνει σήμερα ενωμένο τη μάχη για να ξαναγίνει το πλειοψηφικό κίνημα που θα εκφράσει και πάλι τις προσδοκίες και τις ελπίδες της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Σε αυτήν τη δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα πορεία του κινήματος δίνω δυναμικά το παρόν εκφράζοντας σταθερά και αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή τη βούληση του συνόλου του κόσμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Κυκλάδες.
Και ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Κυκλάδες αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα ζητάει ενότητα, ζητάει συλλογικότητα, ζητάει συντροφικότητα.
Ταυτόχρονα όμως θέλει ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. μεγάλο, ισχυρό, προοδευτικό, κοινωνικά ευαίσθητο αλλά και νικηφόρο.
Αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συνεχίσω να στηρίζω παρά τις προσπάθειες ορισμένων να με εντάξουν σε συγκεκριμένο εσωκομματικό στρατόπεδο, να μου βάλλουν ταμπέλα και να με ομαδοποιήσουν.
Η δήλωσή μου έγινε έγκαιρα και η θέση μου υπήρξε από την αρχή σαφής.
Τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τον αναδείξουν ελεύθερα και δημοκρατικά οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι και μέλη του κινήματος στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει και δεν έχω το δικαίωμα να διχάσω τον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Κυκλάδες, δεν έχω το δικαίωμα να χειραγωγήσω την σκέψη του, να κατευθύνω την βούλησή του.
Μια υποχρέωση έχω. Να καλέσω τον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του προέδρου και να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, απαιτώντας ταυτόχρονα την διαφύλαξη της ενότητας και το σεβασμό από όλους της απόφασης της πλειοψηφίας.
Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενωμένο, δυνατό και νικηφόρο.
Αυτό είναι το δικό μου ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτό είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όλων μας και γι’ αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μαζί.