Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2007

22 Οκτωβρίου χθές, ανήμερα της γιορτή του Αγίου Αβερκίου προστάτη των κρασιών
και για μια ακόμη χρονιά η μνήμη του Αγίου γιορτάστηκε .. ενθουσιωδώς και με κρασοκατανύξεις σε περισσότερες από 20 κάναβες στο Εμπορείο.
Ο Άγιος Αβέρκιος σύμφωνα με την παράδοση είναι προστάτης της οινοπαραγωγής και του αμπελώνα και η γιορτή του κάθε χρόνο συμπίπτει με το άνοιγμα των βαρελιών με το νέο κρασί της χρονιάς. Τελευταία όμως, λόγο των καιρικών συνθηκών -της ανομβρίας κλπ- που καθυστερούν την παραγωγή και την οινοποίηση στις περιπτώσεις που δεν ανοίγεται το καινούργιο κρασί, στόχος των εορτασμών είναι να …καταναλωθεί το παλιό. Πάντως φέτος, το θέμα που απασχόλησε τις παρέες που δημιουργήθηκαν ήταν η πολύ μικρή -λόγο καιρικών συνθηκών- φετινή παραγωγή, «η μισή σε σχέση με πέρσυ» όπως ομολόγησαν οι περισσότεροι παραγωγοί, διευκρινίζοντας όμως ότι η ποσότητα της παραγωγής του κρασιού δεν εχει σε τίποτε να κάνει με την ποιότητα που είναι πολύ υψηλή.




Μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα με αξιόλογες πληροφορίες και φωτογραφίες για το Εμπορείο φιλοξενεί η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia της οποίας οι συντάκτες είναι οι χρήστες του διαδικτύου πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να προσθέσει σε αυτήν υλικό και φωτογραφίες υπο τον όρο βέβαια να είναι αξιόπιστα.




Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να κατασκευαστεί νέο κτήριο για να στεγάσει το νηπιαγωγείο Καρτεράδου. Και πιο συγκεκριμένα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ασκηθούν πιέσεις για την γρήγορη ανέγερση νέας σχολικής μονάδας.
Σύμφωνα μάλιστα και με τα στοιχεία των γεννήσεων από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, ο αριθμός των παιδιών του Καρτεράδου έχει αυξηθεί κατά πολύ, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη να κατασκευαστεί νέο κτήριο για να τα φιλοξενήσει, Άλλωστε, και το μέχρι πρότινος υφιστάμενο νηπιαγωγείο είχε δημιουργηθεί για να καλύψει πολύ μικρότερες ανάγκες. Έτσι, παροδικότατη πρέπει να κριθεί η απόφαση του γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αιρετών για την αποστολή αίθουσας κοντέινερ για να καλύψει τις ανάγκες.
Σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ :

Σε ιδιωτικό κτήριο πραγματοποιεί τα μαθήματά του το ένα από τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου του Καρτεράδου, λόγο του ότι η αίθουσα που στέγαζε τους μικρούς μαθητές κρίθηκε ακατάλληλη. Η γνωμάτευση προέκυψε ύστερα από έλεγχο των μηχανικών του Δήμου και του Επαρχείου, μιας και κάτω ακριβώς από αυτήν βρίσκεται υπόσκαφη κάναβα που έχει υποστεί καθίζηση.




Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον υπο σύσταση σύλλογο επαγγελματιών Εμπορείου - Περίσας - Ακρωτηρίου και Μεγαλοχωρίου, που σύμφωνα με τα όσα είχαν διαδραματιστεί και αποφασιστεί σε συνάντηση πριν από έναν περίπου μήνα μεταξύ των επαγγελματιών της Περίσσας, θα ιδρύονταν για να προβάλει και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.