Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2007

Την θεατρική κωμωδία του Kurt Goetz «Το Σπίτι στο ΜΟΝΤΕ ΒΙΝΤΕΟ» από τη θεατρική Ερασιτεχνική Σκηνή «Γιάννης Αλεξάκης» σε μετάφραση της Μίτσης Κουγιουμτζόγλου, παρουσιάζει το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007 στις 19:00 το Πνευματικό Κέντρο «Μέγαρο Γκύζη» με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.
Υπόθεση Έργου:
Ο καθηγητής Θεόβαλτος Χέρμαν Ναίγκλερ είναι ένας αυστηρός οικογενειάρχης, πατέρας 12 παιδιών. Η ηθική γι αυτόν μπαίνει πάνω απ’όλα, ακόμη κι από την ίδια την οικογένεια. Όταν όμως κάποιος είναι υπερβολικός, τότε έρχεται η ίδια η ζωή για να του δώσει το μάθημα που χρειάζεται: να μην είναι απόλυτος και σκληρός, γιατί μπορεί να βρεθεί ο ίδιος στην κατάσταση που κατηγορεί…
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Αναστασία Μανωλεδάκη, Μισέλ Σταμούλη, Λωράν Αρμάος, Γιάννης Σταμούλης, Μαρία Σαρρή, Αργύρης Φρέρης, Τώνης Γκρουλλέρο, Καίτη Βαλσαμάκη, Μαρίνα Αρμάου, Μαρία Κατσατούρη
Φωνές παιδιών: Κωνσταντίνος Σαρρής, Λουκιανός Σαρρής
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Τώνης Γκρουλλέρο
Σκηνικά : Λωράν Αρμάος, Αργύρης Φρέρης
Μουσική-Φώτα: Λευτέρης Σαρρής
Φροντιστήριο: Αργύρης Φρέρης, Μαρία Σαρρή
Μακιγιάζ: Μισέλ Σταμούλη
Ενδυματολογία: Καίτη Βαλσαμάκη
Βοηθός Σκηνής: Καίτη Βαλσαμάκη
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Κατραμάδος




Σε ιδιωτικό κτήριο που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιεί τα μαθήματά του το ένα από τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου του Καρτεράδου, λόγο του ότι η αίθουσα η οποία φιλοξενούσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες του μικρούς μαθητές κρίθηκε ακατάλληλη. Η γνωμάτευση για την επικινδυνότητα και ως εκ τούτου ακαταλληλότητα της αίθουσας προέκυψε ύστερα από έλεγχο και γνωμάτευση των μηχανικών του Δήμου και του Επαρχείου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος που η αίθουσα κρίθηκε ακατάλληλη είναι ότι λόγο της μορφολογίας του χώρου, κάτω ακριβώς από αυτήν βρίσκεται υπόσκαφη κάναβα η οποία έχει υποστεί καθίζηση.
Το αίτημα για την άμεση αποστολή αίθουσας προκάτ από την Νομαρχία Κυκλάδων προωθεί εδώ και μέρες το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων,
ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολύ πριν από την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη με την μετακόμιση του ενός τμήματος του νηπιαγωγείου, πληροφορηθήκαμε ότι το Επαρχείο Θήρας έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις για την αγορά οικοπέδου στον Καρτεράδο με σκοπό την εκεί ανέγερση νέου κτηρίου.





Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια των ανασκαφών στο Ακρωτήρι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του αρχαιολόγου κ. Νικόλαου Ι. Σιγάλα με θέμα «Ακρωτήρι Θήρας, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο της 2ης χιλιετίας π.Χ.»,
ενώ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αντιγράφων Κεραμεικής και Τοιχογραφιών από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, των Ανδρέα Μάκαρη (κεραμεία) και Ηλία Βλαβιανό (συντηρητή έργων τέχνης - αγιογράφου).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 17:30 - 20:30.
Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.





Την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Φιλοξένια 2007» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-4 Νοεμβρίου 2007 προετοιμάζει εδώ και μέρες η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας.
Όσοι ενδιαφέρονται να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Επιχείρηση στα γραφεία της στον Καρτεράδο ή στο 323021.
Επίσης, η ΔΕΠΟΤΑΘ προετοιμάζεται και για την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market που θα πραγματοποιηθεί 1-13 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.



Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στα Φηρά, και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στα υπόλοιπα Δημοτικά διαμερίσματα της Σαντορίνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Πανελλήνιος Έρανος του Ερυθρού Σταυρού.






Η πολιτική κίνηση του ΣΥΝ –ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί με χαρά αύριο Σάββατο 20 Οκτώβρη στο γλέντι που διοργανώνει στο εστιατόριο «Μάσα Σούρα» στην Ερμούπολη της Σύρου όπου θα συναντηθούμε φίλοι και σύντροφοι από την Αθήνα και από τις Κυκλάδες, για να γνωριστούμε (όλοι με όλους ),να επικοινωνήσουμε και φυσικά για να γιορτάσουμε το καλό εκλογικό αποτέλεσμα τραγουδώντας….
Προσκλήσεις θα μπορείτε να προμηθευτείτε στα τηλ. 6977431190 Βαρελά Γεωργία και 6974389836 Τζίνης Ανδρέας.