Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε από τους ακροατές της η χθεσινή ομιλία του Νίκου Σιγάλα προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας με θέμα « Ακρωτήρι, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο της 2ης χιλιετίας π.Χ.» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 40 χρόνια από την έναρξη της ανασκαφής. Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 27 Οκτωβρίου στις 19:30 με τα εγκαίνια της Έκθεσης Αντιγράφων Κεραμεικής και Τοιχογραφιών από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, των Ανδρέα Μάκαρη και Ηλία Βλαβιανού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 17:30 - 20:30.



Τέλος στα δρομολόγια του High Speed 5 και του Flying Cat 4
Τη ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο για φέτος δρομολόγιο του High Speed 5 από Πειραιά για Σαντορίνη, ενώ το Flying Cat 4 θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του από Σαντορίνη για Μύκονο και Ηράκλειο, έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια του χειμώνα, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σύνδεση της Σαντορίνης με τον Πειραιά θα γίνεται καθημερινά με τα Blue Star Ferries, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Νάξο και την Πάρο, ενώ κάθε Πέμπτη την Ίο και την Σύρος. Το πλοίο αναχωρεί καθημερινά στις 7:25 από τον Πειραιά και στις 15:30 από τη Σαντορίνη.



Το τράμ το τελευταίο ή καλή η πρόοδος αλλά.. μέχρι της 12
Παρά τις εδώ και χρόνια προσπάθειες και εκκλήσεις Δημάρχων, τοπικών Ενώσεων και άλλων φορέων το θέμα της μικρής παράτασης λειτουργίας του τρένου για την εξυπηρέτηση των επιβατών των πλοίων που φθάνουν στον Πειραιά μετά τις δώδεκα το βράδυ, δεν έχει λυθεί με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί -για Ομόνοια- στις 12.30
Πρόσφατα η ΤΕΔΚ Κυκλάδων με νέα της επιστολή ζητά από την διοίκηση του ΟΣΕ να επανεξετάσει το θέμα της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των τρένων ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ταξί.



Σήμερα πραγματοποιείται στα Φηρά ο ετήσιος Πανελλήνιος Έρανος του Ερυθρού Σταυρού, ενώ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στα υπόλοιπα χωριά της Σαντορίνης.



Τελευταία μέρα σήμερα για όσους ενδιαφέρονται να παραδώσουν διαφημιστικό υλικό στην ΔΕΠΟΤΑΘ που θα συμμετάσχει 1-4.10 στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και 10-13.10 στην World Travel Market στο Λονδίνο.




Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού με θέμα τον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, έκανε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη.
Σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή :


Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη (23 Σεπτεμβρίου 2005) και ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το σχετικό πόρισμα έρευνας και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια της πτώσης, το Σεπτέμβριο 2007 δόθηκε στη δημοσιότητα μελέτη αποκατάστασης που έγινε από βρετανική εταιρεία για λογαριασμό της εργολήπτριας J & P ΑΒΑΞ, σύμφωνα με την οποία το στέγαστρο θα πρέπει να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση των αιτιών κατάρρευσης;
• Υπάρχει χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης;
• Πότε θα επαναλειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου;
• Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, Δήμου και Νομαρχίας για την κατάσταση του έργου, και αν προτίθεται να το κάνει;





Σύμφωνα με πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου
κ. Χαράλαμπου Κόκκινου,
ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του έργου:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚAI
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
διοργάνωσε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
στο Συνεδριακό Χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,
στην διαρκή επιτροπή «Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων» καθώς και στις ειδικές μόνιμες επιτροπές «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας» και «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών» θα συμμετάσχει στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου κατά την Νέα Κοινοβουλευτική Περίοδο



Χθές Τετάρτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Νοτίου Αιγαίου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Σύρο, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου με θέμα τον συντονισμό σε θέματα πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που μπορεί να προκύψουν από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο αποφασίστηκε οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού να προχωρήσουν σε άμεσο έλεγχο, καθαρισμό και συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητάς τους.