Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2007

«Οι νοοτροπία, οι συνήθειες αλλά ο τρόπος έκφρασης των πολιτικών προτιμήσεων του κόσμου έχουν πλέον αλλάξει» εντυπωσιακό ως διαπίστωση, κι όμως αυτό ήταν το κοινό συμπέρασμα των υποψηφίων από πλευράς ΝΔ κυρίων Χωματά, Μαύρου καθώς και του προέδρου της τοπικής Ηλία Πελέκη, σε ότι αφορά το κλίμα αλλά και το χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου που κλείνει σήμερα.



Στην άλλη πλευρά, τέσσερις άξονες και τα 16 υπουργεία περιλαμβάνει η υποψήφια κυβέρνηση, που παρουσίασε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει την κομματικοποίηση του κράτους και την κρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναβαθμίζεται το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ εξαφανίστηκε το Αιγαίου, το οποίο σύμφωνα με διευκρινήσεις εντάσσεται στο Πολιτισμού και Τουρισμού.



Σε καλή μεριά,
Σήμερα δόθηκε η εντολή πληρωμής των 65.000 ευρώ από το Υπουργείο Τουρισμού στην Ένωση Ξενοδόχων Θήρας. Πρόκειται για την γνωστή και ως «αποζημίωση» για το πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός της Σαντορίνης από το ναυάγιο του Sea Diamond. Τα χρήματα αναμένεται να εισπραχθούν και να κατατεθούν την ερχόμενη βδομάδα στον λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας.


Επίσης από την Ένωση Ξενοδόχων ανακοινώνεται ότι σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου που νομιμοποιεί το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και ορίζει ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκλογές.




Απόψε πραγματοποιείται 3η συναυλία του 29ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης. Πρόκειται να παρουσιαστεί το «Συγκρότημα Μαρτινού» της Πράγας που θα αποδώσει την 6η συμφωνία του Μπετόβεν, στην ιστορική μεταγραφή του Χούμμελ, καθώς και έργα των Χόνεγκερ, Ντβόρζακ και Φρηντ.
Η επόμενη 4η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου όπου ο Κλαούντιο Μαρτίνεθ - Μένερ από τη Μαδρίτη θα παρουσιάσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα των Σολέρ, Μπετόβεν και άλλων συνθετών.



Οι επόμενες δύο και τελευταίες συναυλίες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 23. Στην 5η συναυλία ο Σπύρος Μουρίκης και η Αθηνά Καποδίστρια θα παρουσιάσουν έργα γνωστών συνθετών για κλαρινέτο και πιάνο, ενώ στην 6η συναυλία θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για την 30ή επέτειο από το θάνατό της, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει άριες, ντουέτα και τρίο από όπερες των Πουτσίνι, Βέρντι και Μπελίνι που θα παρουσιάσουν οι Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνος), Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος) και Δημήτρης Βεζύρογλου (πιάνο).

Το Φεστιβάλ διεξάγεται υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αθηνάς Καποδίστρια και την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Θήρας ενώ πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού. Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ




Ρακί με την βούλα
Αυριο και με την έγγραφη έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον γιορτή ρακής που διοργανώνει ο σύλλογος Κρητών Θήρας το «Αρκάδι». Η «γιορτή ρακής» που για μια ακόμη χρονιά κλείνει τις θερινές δραστηριότητες του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης θα γίνει αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο εστιατόριο «Μαριώ» στον Μονόλιθο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης. Τιμή εισόδου 25 ευρώ.
Σε ότι αφορά την έγγραφη έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέραμε, ήταν απαραίτητη λόγο –ανενεργούς πια- Νόμου σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν η κατανάλωση, η πώληση αλκοόλ την προηγουμένη των εκλογών…



Κλειστοί θα παραμείνουν «την Κυριακή των εκλογών» οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία της χώρας, λόγο.. εκλογών.



Την ταινία «Εχθροί για Πάντα» προβάλει απόψε για τελευταία μέρα το Cine Kamari
και από αυριο την ταινία «Simpsons» έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθούν 18-20.9 η κομεντί «The Good Night», με τους Πενέλοπε Κρούζ, Ντάνι Ντε Βίτο, Γκουίνεθ Πάλτροου και Μάρτιν Φρίμαν και η κωμωδία «Με την Πρώτη» 22-25.9. Για τις ώρες προβολής στο τηλ. 2286031974.
Το Villagio Cinema, σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, θα προβάλλεται η κωμωδία «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3», στις 20:30 και στις 22:30.