Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2007

Μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του εμφανίζει ο νεοσύστατος θεσμός των ΚΥΔΕΔ Κέντρων Υπηρεσιών Διευκόλυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων που εγκαινιάζονται σε ολόκληρη την χώρα.

Ήδη στο Νότιο Αιγαίο έχουν εγκαινιαστεί πέντε τέτοιες δομές και αναμένεται να εγκαινιαστούν και υπόλοιπες, και η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Τα ΚΥΔΕΔ Κέντρα Υπηρεσιών Διευκόλυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε άνεργους νέους και γυναίκες που αναζητούν απασχόληση στον τομέα του τουρισμού ή σε άλλους τομείς, καθώς και σε νέους επιχειρηματίες ή νέους και γυναίκες που επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.
Τα ΚΥΔΕΔ Κέντρα Υπηρεσιών Διευκόλυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων ιδρύονται κατά κύριο λόγο σε τουριστικές περιοχές.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια των ΚΥΔΕΔ σε Σύμη, Ρόδο, Κάλυμνο, Κω και Μήλο.
Σκοπός των ΚΥΔΕΔ, που αποτελούν έργο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΙΝΝΟ- Νέες Καινοτόμες Τουριστικές Επιχειρήσεις από Νέους για Νέους» με βασικό εταίρο τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσονται στo πλαίσιο του Β’ κύκλου υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, είναι να παρέχουν πληροφορίες, καθώς και συμβουλευτική, εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη σε άνεργους νέους και γυναίκες που αναζητούν απασχόληση στον τομέα του τουρισμού ή σε άλλους τομείς, καθώς και σε νέους επιχειρηματίες ή νέους και γυναίκες που επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.
Η λειτουργία των ΚΥΔΕΔ αποτελεί μια δράση καινοτόμα στο σύνολό της που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Με σημερινές του δηλώσεις στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 για την παρουσίαση των ΚΥΔΕΔ, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε ότι «ο νεοσύστατος θεσμός των ΚΥΔΕΔ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα και να καταπολεμήσει την ανεργία στην Περιφέρεια, εν όψει και της έναρξης του 4ου ΚΠΣ».
Ο κ. Κόκκινος δήλωσε επίσης ότι αναμένεται να επισκεφθεί την Σαντορίνη προς το τέλος Αυγούστου.