Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2007

να προσέξουμε την προς τα έξω εικόνα των νησιών μας

Σε βάρος του τουρισμού της Σαντορίνης η διόγκωση του θέματος της λειψυδρίας
Οι τεράστιες διαστάσεις που πήρε το θέμα της έλλειψης αποθεμάτων νερού στα νησιά των Κυκλάδων και η υπερβολική δημοσιότητα που δόθηκε τόσο από τα εγχώρια όσο και από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. δημιουργούν σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση της Σαντορίνης και των Κυκλάδων γενικότερα.

Την κατάπληξή του για τα αρνητικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) που παρουσιάζουν τα νησιά των Κυκλάδων να αντιμετωπίζουν προβλήματα ύδρευσης. Ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αφού όλα τα νησιά υδρεύονται κανονικά, ενώ τα όποια προβλήματα αφορούν σε έργα υποδομής για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση υδάτινων πόρων. Ακόμα τονίζει ότι «η απερίσκεπτη διόγκωση του θέματος στο μέσο της τουριστικής σεζόν κάθε άλλο παρά ωφελεί τις Κυκλάδες και τον τουρισμό τους αλλά λειτουργεί σε βάρος του»

Πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο θόρυβος που προκλήθηκε στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία με την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει σαν αποτέλεσμα να αποθαρρυνθούν αρκετοί επισκέπτες απ’ το να επισκεφθούν τα νησιά και οδήγησε ακόμη και σε ακυρώσεις των ήδη προγραμματισμένων ταξιδιών με προορισμό τις Κυκλάδες.