Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2007

Τετάρτη 4.7.2007

  • Τρεις έντεκα τρεις δώδεκα τρεις δεκαπέντε κι’έντεκα…..και…,
    Ύστερα από οκτάμηνες προσπάθειες να ερμηνευθεί ο Νόμος για τα διαδημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ομόφωνα ψηφίστηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου. Το οποίο θα αποτελείτε από 9 μέλη. 7 από τον Δήμο Θήρας, 1 από την κοινότητα της Οίας και εξ οφίτσιο τον Λιμενάρχη. Δυσαρεστημένος εμφανίζετε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας. Δεν μένει παρά να εγκριθεί η απόφαση από την Περιφέρεια μπας ώστε να λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο που εδώ και έξι μήνες δεν μπορεί να προσλάβει προσωπικό να προμηθευτεί υλικά και να εκτελέσει έργο.



  • Κατά τ’άλλα σύντομη και συναινετική η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μιας και τα θέματα δεν άφηναν περιθώρια για πολιτική αντιπαράθεση. Ενδιαφέρουσα η πρόταση του Γιώργου Καραχάλιου Για την σύσταση επιτροπής επεξεργασίας των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου πριν αυτά συζητηθούν δημόσια.


  • «Υπάρχουν mini bus ,τουριστικών γραφείων, αλλά και ΙΧ τα οποία παράνομα λειτουργούν ως ταξί μεταφέροντας επιβάτες από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι ζητώντας υπέρογκα ποσά από τους επιβάτες» κατήγγειλε δημόσια ο πρόεδρος του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί Γιώργος Πελεκάνος. Αφορμή για την καταγγελία στάθηκε χθεσινό αρνητικό ,αλλά και ανυπόστατο, σχόλιο εφημερίδας για το κόστος μετακινήσεων με ταξί στην Σαντορίνη.
    Ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο τιμοκατάλογος με το κόστος των διαδρομών υπάρχει αναρτημένος σε διάφορα σημεία του νησιού, ενώ είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται σε εμφανές σημείο μέσα σε κάθε ταξί.



  • Απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε θέσει δημόσια πριν από μία εβδομάδα, έδωσε σήμερα ο Γιάννης Τόκης κάτοικος και επιχειρηματίας Καμαρίου, σχετικά με την λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και τις ώρες που θα πρέπει να κλείνει ο πεζόδρομος. Μεταξύ των ερωτημάτων που ετέθησαν δημόσια, ποιος αποφασίζει το πότε θα γίνουν οι συνεδριάσεις του κοινοτικού συμβουλίου, γιατί δεν γράφονται οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου και δεν αποστέλλονται στο δήμο και γιατί δεν εφαρμόζεται η αστυνομική διάταξη για την πεζοδρόμηση του Καμαρίου.



  • Φραστικά επεισόδια ,και όχι μόνο, έχουν διαδραματιστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία εκλογική διαδικασία θεωρείτε άκυρη και κατά συνέπεια και η συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου, επειδή δεν έγινε σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης.