Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2007


  • Παρασκευή 7.7.2007



  • "Μηδαμινές είναι οι επιπτώσεις του ναυαγίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Καλντέρας" υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια του Sea Diamond, σε χθεσινή της ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να αποφύγει το πρόσφατο πρόστιμο που της επεβλήθει από το ΥΕΝ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η μελέτη που εκπονήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και κατατέθηκε στο ΥΕΝ υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας «βασίστηκε σε σωρεία μετρήσεων και αναλύσεων από εξειδικευμένους επιστήμονες, και , τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα οφείλονται στα ορθά μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη κιόλας μέρα και τα οποία κρίνονται καθ' όλα επιτυχή».
    Παράλληλα, η εταιρία αναφέρει ότι θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις ελήφθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το ναυάγιο, οπότε και διέρρεαν ποσότητες πετρελαίου, γεγονός που προδιαγράφει ότι οι μετρήσεις που θα γίνουν στο μέλλον, δεδομένου ότι η διαρροή έχει πλέον περιοριστεί αισθητά, θα είναι ακόμη καλύτερες».




  • Πληροφορίες – πηγή ανακοίνωσης ΑΠΕ-ΜΠΕ



  • Eνώ, σύμφωνα με ανακοίνωση ΥΕΝ με ημερομηνία 20 Ιουνίου που κοινοποιήθηκε στο Επαρχείο Θήρας, το Υπουργείο συγκρότησε επιτροπή για την συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για ζημιές που προκλήθηκαν από το πρόσφατο ναυάγιο στη Σαντορίνη. Η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου και ενημερώνονται όσοι θεωρούν ότι έχουν υποστεί ζημιά ή προβλέπεται να υποστούν, να καταθέσουν αίτηση στην αρμόδια επιτροπή.





  • Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του Άρη Σταθάκη στο Εμπορείο.






  • Την μουσική εκδήλωση με τίτλο "Προσευχές και πειρασμοί από τον κόσμο της όπερας" παρουσιάζει απόψε στις 21.00 στον χώρο της Santo Wines ο Δήμος Θήρας.
    Η σοπράνο Κάτια Πάσχου συνοδευόμενη από τον Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και τη Ζαφειρία Μάντζαρη στο φλάουτο θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο της όπερας.








  • Από το Σάββατο 7 μέχρι Τετάρτη 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν από την ΔΕΠΟΤΑΘ θεατρικές παραστάσεις για παιδιά σε διάφορα χωριά της Σαντορίνης
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα :
  • Σάββατο 7.6 Θέατρο Σκιών, « Ο Καραγκιόζης πλοίαρχος » / Πύργος, 20:30
  • Κυριακή 8.6 Θέατρο Σκιών, « Ο Καραγκιόζης και το πιθάρι » / Ακρωτήρι, 20:30
  • Δευτέρα 9.6 Θέατρο Σκιών, « Το μαγεμένο δεντρί » / Καρτεράδος, 20:30
  • Τρίτη 10.6 Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών για παιδιά 5 έως 15 ετών / Εμπορείο, 19:00
  • Θέατρο Σκιών, « Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι » / Εμπορείο, 20:30
  • Τετάρτη 11 Θέατρο Σκιών, « Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι » / Βόθωνας, 20:30
    Για κάθε πληροφορία στο τηλ της ΔΕΠΟΤΑΘ 23021







  • Έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό στις ομορφιές της Ελλάδας» μέσα από αφίσες του Ε.Ο.Τ.» διοργανώνει το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με τους συλλέκτες Νικήτα και Ευαγγελία Σταυρινάκη. Η έκθεση αποτελείται από την συλλογή του Νικήτα και της Ευαγγελίας Σταυρινάκη που καλύπτει το διάστημα από το 1936 έως το 1981 και περιλαμβάνει 170 αφίσες από τις οποίες έγινε μια επιλογή με τις πιο χαρακτηριστικές. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου 2007 και τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιουλίου 2007 στις 20.30.


  • Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εύρεση νέων φυτικών απολιθωμάτων στην Καλντέρα θα πραγματοποιήσει απόψε στις 19.00 στον χώρο του Μουσείου Ορυκτών & Απολιθωμάτων στην Περίσσα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας.
    Τέσσερα χρόνια μετά τον εντοπισμό του κλαδιού ελιάς που οδήγησε τον καθηγητή Walter Friedrich στη χρονική τοποθέτηση της μινωικής έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης στα 1613 ±13 π.Χ., νέα σημαντικά ευρήματα ήρθαν χθες στο φως. Τριμελής επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας, Walter Friedrich και Jan Heinemeir, καθώς και τον αρχαιολόγο Νικόλαο Ι. Σιγάλα, διενήργησε ανασκαφή στην ίδια θέση που είχε εντοπιστεί και το προηγούμενο εύρημα, στο σημείο μεταξύ Αθηνιού και Ακρωτηρίου «Αλωνάκι». Τα ευρήματα που ήρθαν στο φως ήταν ένα κλαδί ελιάς μήκους 2 μ. και διαμέτρου 20 εκ., φύλλα ελιάς διατηρημένα στο πρώτο στρώμα της ηφαιστειακής τέφρας και κεραμική Υστεροκυκλαδικής Περιόδου. Η ομάδα ήδη τα μελετά, ενώ τμήματά τους θα μεταφερθούν για περαιτέρω ανάλυση στο Πανεπιστήμιο του Aarhus. Αποδεικνύεται ότι στην περιοχή που διενεργήθηκε η ανασκαφή υπήρχε ελαιώνας ο οποίος θάφτηκε ζωντανός από τη μινωική έκρηξη του ηφαιστείου. Τόσο το κλαδί που βρέθηκε το 2003, όσο και τα πρόσφατα ευρήματα εκτίθενται στο "Μουσείο Ορυκτών & Απολιθωμάτων" του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στην Περίσσα.


  • Beach Party διοργανώνει το wet club στην Περίσσα την Κυριακή 6-8 το απόγευμα.


  • Πανηγύρι για την γιορτή του Αγίου Παγκρατίου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 21:30, στο Καμάρι, μπροστά από τα γραφεία του Δημοτικού Διαμερίσματος με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και πολύ κρασί.