Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2007

  • Παρασκευή 8.6.2007
  • Δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα στις 19.00 και από τα σημαντικότερα θέματα η αγορά 120 κάδων απορριμμάτων, έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων, η πάγια προκαταβολή στα τοπικά συμβούλια, καθορισμός χώρων στάσιμου εμπορίου, οικόπεδο «Τετάρτης» στο Μεγαλοχώρι, επισκευή κεντρικού δρόμου του ίδιου χωριού, και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond.
  • Από αύριο και για τρεις ημέρες θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκό ενδοκρινολογικό συνέδριο στο συνεδριακό κέντρο Νομικού. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν και τα συμπεράσματα έρευνας στον ντόπιο πληθυσμό.
  • Από τις 10.30 αύριο το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας διοργανώνει στο Μπελλώνειο ημερίδα παρουσίασης της πρότασης "Φούρνοι και παραδοσιακά ζυμώματα στη Θράκη, το Αιγαίο & την Κύπρο" του χρηματοδοτούμενου από το Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής ομώνυμου προγράμματος Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επιστημονικές ανακοινώσεις και την παρουσίαση βιβλίου
  • Ενώ την Κυριακή στις 19:00 εγκαινιάζεται η έκθεση αγιογραφίας του Μανώλη Βουρβαχάκη στο Μπελλώνειο. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι" και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 13/6. Ώρες επισκέψεων: 10:00-14:00 και 17:00-20:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Το βράδυ της Κυριακής στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με τα σχήματα του Δήμου Θήρας στο γήπεδο του Καμαρίου. Θα παρουσιαστούν χοροί από τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα Επτάνησα, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με λαϊκούς χορούς. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Σταματίνα Ξιάρχου, δασκάλα χορού του Δήμου Θήρας.