Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

  • Πέμπτη 7.6.2007
  • Τα πληρώνουμε βαπορίσια, αλλά δεν τα βλέπουμε….
    Αυξημένες είναι φέτος οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας, ενώ δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις στα ταχύπλοα μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με σημερινά παραδείγματα στον Αθηναϊκό Τύπο μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται περισσότερα από 500 ευρώ (μαζί με το ΙΧ) για να ταξιδέψει για Ρόδο ή Κυκλάδες,
    Μιας και οι εταιρείες αξιοποίησαν την απελευθέρωση των ναύλων και προχώρησαν σε αυξήσεις από 1,5% έως 12%.
    «για υπέρογκες αυξήσεις στα λιμενικά τέλη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα πλοία από τα Λιμενικά Ταμεία» καταγγέλλει από την άλλη η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας μέσω του εκπροσώπου της Μιχάλη Σακέλη.
    «Οι Έλληνες δεν θα προτιμήσουν ,για οικονομικούς λόγους, τα νησιά αλλά την ηπειρωτική χώρα για τις διακοπές τους, ώστε να γλιτώσουν το κόστος μεταφοράς», σύμφωνα με την μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τίτλο «Μεταφορές:Αρτηρίες ζωής για τα νησιά»
    Ενδεικτικά, για ταξίδι τεσσάρων ατόμων σε οικονομική θέση και ενός μικρού ΙΧ,
    για Πάρο κοστίζει 317,00 ευρώ και για Νάξο 321,50 ενώ το κόστος του αυξάνετε κατά πολύ αν συνυπολογίζει κανείς τα έξοδα σίτισης εντός του πλοίου, όπου τα προσφερόμενα είδη πωλούνται κυριολεκτικά …. βαπορίσια .
    Από την άλλη πλευρά, σε συναγωνισμό προσφορών επιδίδονται οι εταιρίες, έτσι έχουμε
  • την Hellenic SeaWays που εκτός από τις εκπτώσεις σε παιδιά μέχρι 10 χρονών (50%), φοιτητές, πολύτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ, ανάπηρους πολέμου, άτομα με ειδικές ανάγκες (50%), παρέχει έκπτωση 50% σε όσους αγοράσουν τα εισιτήρια τους 15 ημέρες πριν το ταξίδι, 10-20% σε προαγορά συγκεκριμένων πακέτων εισιτηρίων, και 10% επιστροφή χρημάτων της αξίας του εισιτηρίου με την συμπλήρωση 1000 μιλίων ταξιδιού.
  • Η Blue Star εκτός από τις ισχύουσες εκπτώσεις που εφαρμόζονται ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρίας παρέχει επιλεγμένα εισιτήρια αξίας 10 ευρώ για τις Κυκλάδες και 20 ευρώ για τα Δωδεκάνησα. Τα εισιτήρια αναμένεται να φτάσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 τις 250.000.
  • Η Minoan Lines προσφέρει «στα 4 άτομα το 1 δωρεάν» για τις τετραμελείς οικογένειες και 10% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
  • Ενώ, η ΑΝΕΚ προσφέρει εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και φτάνουν έως 50% στα εισιτήρια των επιβατών, ενώ η μεταφορά των Ι.Χ. προς την Κρήτη εξακολουθεί να είναι δωρεάν.
    Πιθανότατα σήμερα κατατίθεται το σχέδιο της πλοιοκτήτριας του Sea Diamond εταιρίας για το τι μέλει γενέσθε με το θυβισμένο πλοίο της.
    Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των υδροληψιών από το ΕΛΚΕΘΕ, δηλαδή τα νερά της Καλντέρας είναι καθαρά. Φεύγει, αδειάζει, και ξανάρχεται το σκάφος «αφρός» στο οποίο αποθηκεύονται τα πετρελαιοειδή που συγκεντρώνονται κατά την διαδικασία της απορρύπανσης.


Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα σήμερα οι διαγραμμίσεις σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ…. σοβαρά προβλήματα συνεχίζει δημιουργεί ο περίφημος πλέον κάδος πορριμμάτων στον Καρτεράδο, στον δρόμο του κλειστού γυμναστηρίου. Τουλάχιστο δέκα ατυχήματα αποφευχθηκαν χθές, παρουσία αστυνομικού οργάνου που ρύθμιζε την κυκλοφορία λόγο διαγραμμίσεων, ενώ ο κάδος παρέμενε αμετακίνητος (κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να έχει πολύ ισχυρό «μέσο» αυτός ο κάδος, για να μην τον κουνάει κανένας….)

  • 5 ναυαγοσώστες ζητά να προσλάβει ο Δήμος Θήρας. Οι έχοντες τα προσόντα (τα τυπικά κι όχι αυτά που βλέπατε στο Baywatch στην τηλεόραση) μπορούν να καταθέσουν δικαιολογητικά μέχρι τις 10 του μήνα στον Δήμο.
  • Εκδρομή στη Θηρασιά διοργανώνει το Σάββατο 16 του μήνα η Τράπεζα Αίματος Θήρας. Περιλαμβάνετε εκκλησιασμός και πανηγύρι στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης. Για πληροφορίες και συμμετοχές στο 31234 και 23138
  • 11 κρουαζιερόπλοια θα δέσουν σήμερα στον όρμο των Φηρών. Ώρα άφιξης των περισσοτέρων στις 15.30 το μεσημέρι και αναχώρησης στις 20.30 το απόγευμα.