Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2007

  • Τετάρτη 6.6.2007
  • Ακυρώνεται και σίγουρα παρακάμπτεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποί της με τις εξαγγελίες του Υπουργού Αιγαίου ,κατά την διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με την κατάθεση των προτάσεων έργων για τα μικρά νησιά από το Υπουργείο και τους γραφειοκράτες της Αθήνας και όχι από τους εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης, όπως μας ενημέρωσε και ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης που ως μέλος του περιφερειακού παρακολούθησε το συμβούλιο.
    Το τέλος του 2008 η οριστική προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων του 3ΚΠΣ, διαφορετικά τα πληρώνει ολόκληρα το ελληνικό δημόσιο. Έξι τα έργα που εκτελούνται από το 3ΚΠΣ στην κοινότητα Οίας Θηρασιάς, δύο στην Οία και τέσσερα στην Θηρασιά. 1.Η επισκευή, συντήρηση ανάδειξη των μονοπατιών της Καλντέρας Οία – Φηροστεφάνι 2. η ανάπλαση της Οίας με την πλακόστρωση των κεντρικών της δρόμων 3. το περιφερειακό ιατρείο στην Θηρασιά 4. έργα οδοποιείας στην Θηρασιά 5. το βενζινάδικο της Θηρασιάς και 6. ηλεκτρονική σύνδεση των κατοίκων της κοινότητας με υπηρεσίες του διαδικτύου.
  • Ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Καράτσαλου παρουσιάζει σήμερα η ΔΕΠΟΤΑΘ σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού της προγράμματος.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Γκύζη στις 21.00. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Γιώργος Ρούσσος.
  • Να ενημερώνονται από γραφείο ΣΕΠ καλεί τους μαθητές της 3ης λυκείου η υπεύθυνη του γραφείου κ. Φραγκάκου. Η ενημέρωση αφορά τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά το λύκειο για την .. «συνειδητοποιημένη» συμπλήρωση του μηχανογραφικού μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Τοι γραφείο λειτουργεί καθημερινά 10.00- 13.00 Για κάθε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο 25728
  • Τις εκλογές του πραγματοποίησε προχθές το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Σαντορίνης με την επωνυμία «Αγ. Χριστόφορος». Ψήφισαν 34 από τα 70 μέλη και ανέδειξαν τους Δρόσο Μερκούρη με 23 ψήφους, Γαλαίο Προκόπη με 14, Κασιμμάτη Αντώνη 12, Κατσαντώνη Φώτη 12, Κόκκαλη Νίκο 12, Αναπλιώτη Παναγιώτη 10 και Φύτρο Βαγγέλη 7
  • Την Παρασκευή 8 του μήνα στις 18.30 το απόγευμα στην Κάναβα Ρούσσου στην Μέσα Γωνιά, το Αθλητικό Κέντρο Μάινα θα παρουσιάσει για 5η συνεχόμενη χρονιά τις καλλιτεχνικές του εκδηλώσεις. Θα παρουσιαστούν τα τμήματα Ρυθμικής, Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού ενώ θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις με υποτροφίες, θεσμός με στόχο την ενασχόληση των παιδιών με τον χορό.
  • Με τον Ιωνικό της πρώτης Εθνικής θα παίξει το Σάββατο η ομάδα του Καρτεράδου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Καμαρίου στις 19.00
  • Ενώνουν τις δυνάμεις τους και ισχυροποιούν διεθνώς την εικόνα του Vinsanto τα οινοποιεία της Σαντορίνης. Έξι οινοποιεία θα συμμετάσχουν θα συμμετέχουν στις 19 Ιουνίου στην εκδήλωση Botrytis@Vinexpo που διοργανώνει η Ένωση Γάλλων Οινοπαραγωγών στο πλαίσιο της έκθεσης Vinexpo. Στόχος των οινοποιείων Αργυρού, Γαβαλά, Μπουτάρη, Σιγάλα, Χατζηδάκη και SantoWines είναι να προβάλουν το Vinsanto ως έναν παραδοσιακό και μοναδικό στον κόσμο φυσικώς γλυκό οίνο, να τονίσουν τη μοναδικότητα του Σαντορινιού αμπελώνα και να προωθήσουν τον Οινικό Τουρισμό και τα επισκέψιμα οινοποιεία του νησιού.
  • Μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης επανεξελέγη ο υποθηκοφύλακας του νησιού Βαγγέλης Φύτρος (Zannos & Kastelli). Το υπόλοιπο Δ.Σ., απαρτίζεται από τους:
    - Α' Αντιπρόεδρο: Μανώλη Καραμολέγκο (Meltemi και Atlantis Beach)
    - B' Αντιπρόεδρο: Μακάριο Σιγάλα (Astron)
    - Γραμματέα: Γιάννη Τόκη (Santellini)
    - Ταμία: Ανδρέα Πατηνιώτη (Volcano View)
    - Μέλη: Βασίλη Ματέκα (Villa Renos) και Γρηγόρη Κίτσο (Dana Villas)
  • Στοχεύοντας στην αύξηση και παγίωση της παρουσίας της Σαντορίνης σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό, εκπρόσωποι της ΔΕΠΟΤΑΘ θα συμμετέχουν στην έκθεση KOTFA στην Κορέα (7-10/6) και στην BITE στο Πεκίνο (21-23/6).
  • Πέτυχε τον στόχο του, που δεν ήταν η συγκέντρωση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού αλλά το κέφι και η παρέα, το παζάρι με είδη χειροτεχνίας που έφτιαξαν τα νεαρά μέλη του συλλόγου και διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Θήρας την περασμένη Κυριακή στην πλατεία των Φηρών.
  • Με αφορμή την χθεσινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond, νέα ερωτήματα θέτει ο πρώην Γιώργος Ανωμερίτης στον νυν Υπουργό Εμπορικής ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη. Γιατί δυο μήνες μετά το ναυάγιο δεν έχει ακόμη υποβληθεί σχέδιο απάντλησης των ρυπογόνων ουσιών του πλοίου; ποιες είναι βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι απόψεις του Υ.Ε.Ν. για την ανέλκυση του ρυπογόνου ναυαγίου; και γιατί ενώ παραγγέλθηκαν το 2003 και ήδη έχουν παραληφθεί από πέρυσι τέσσερα σύγχρονα αντιρρυπαντικά σκάφη, για γραφειοκρατικούς λόγους δεν χρησιμοποιούνται;
    Επίσης ο κ. Ανωμερίτης ζητά να κατατεθούν τα ακόλουθα έγγραφα και στοιχεία:
    α) Η κατάσταση των ποσοτήτων πετρελαιοειδών και λιπαντικών ουσιών του πλοίου.
    β) Κατάσταση αναλυτική, στην οποία να καταγράφονται όλες οι ρυπογόνες ρευστές ουσίες, που υπήρχαν στις αποθήκες του πλοίου (απορρυπαντικά, φρέον, χημικές ουσίες κάθε είδους, κ.λ.π.)
    γ) Τα κατασκευαστικά υλικά (αναλυτικά), τα οποία σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς θεωρούνται, ότι επιβαρύνουν το περιβάλλον και απαιτείται η άμεση απομάκρυνσή τους.