Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2007

  • Πέμπτη 14.6.2007
  • Στο «σκαμνί» θα καθίσουν οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Sea Diamond» για την οικολογική απειλή στη Σαντορίνη. Ένταλμα σύλληψης για υπεύθυνους της εταιρείας εξέδωσε προχθές η εισαγγελία Νάξου επειδή δεν κατατέθηκε παρά τις εντολές του υπουργείου Ναυτιλίας εδώ και δύο μήνες σχέδιο απάντλησης. Η εξέλιξη δρομολογήθηκε έπειτα από την παρέμβαση της Εισαγγελίας Νάξου για την αναζήτηση ευθυνών για την καθυστέρηση στην άντληση των καυσίμων.
    Σφραγίστηκε από τις τελωνειακές αρχές και απέπλευσε προς την Αθήνα το πλοίο Αφρός όπου και θα μετρηθούν οι ποσότητες πετρελαίου που περιέχει. Εκτιμάται ότι τα καύσιμα που περιέχονται στο γαλάκτωμα αντιστοιχούν στο 1/3 της συνολικής ποσότητας που υπήρχε στις δεξαμενές του Sea Diamond. Μόλις στο μισό κυβικό μέτρο την μέρα η διαρροή σήμερα.
  • Έως χθες, τα διοικητικά πρόστιμα προς την εταιρεία αλλά και τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου ανέρχονταν στα 534.000 ευρώ.
    Την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί εξώδικη πρόσκληση προς την εταιρεία εξηγεί η κ. Κίτσου από τη γνωμοδοτική επιτροπή για την προθεσμία ανέλκυσης του πλοίου εντός τριών μηνών.
  • Την Δευτέρα 18 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την εφαρμογή της νέας αγορανομικής διάταξης, με την οποία έχει καταργηθεί η χρέωση κουβέρ στα κέντρα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης.
  • «Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έκαναν ότι ήταν νομικά δυνατό και σύμφωνο με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία» στην υπόθεση του Sea Diamond δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ Ηλίας Πελέκης.
    Σχετικά με την προαναγγελθείσα επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού στο νησί ανέφερε ότι αναμένεται μέσα στον μήνα, ενώ έκανε λόγο για εξελίξεις σχετικά με τον ,κλειστό, αρχαιολογικό χώρο του Ακτωτηρίου.
  • Έκθεση φωτιά από το Ελεγκτικό Συνέδριο για δαπάνες της Νομαρχίας Κυκλάδων ύψους 370.000 ευρώ ελλείψει δικαιολογητικών, την διετία 2000- 2001.
    Το ελεγκτικό Συνέδριο έχει δώσει 15μερη προθεσμία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τα οποία εάν δεν κατατεθούν, οι δαπάνες θα βαρύνουν τους εμπλεκόμενους. Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ρήγας που χαρακτηρίζει την υπόθεση «γραφειοκρατική αστειότητα»