Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

  • Παρασκευή 16 Μαρτίου
  • Την ανάγκη να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες σε επικίνδυνα σημεία του Πύργου αλλά γενικά του οδικού δικτύου της Σαντορίνης, επεσήμανε ο πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Πύργου Αντώνης Καραμολέγκος, με αφορμή ένα ακόμη ατύχημα σε δρόμο του χωριού του.
  • Σπουδαίες οι διακρίσεις των Σαντορινιών κρασιών στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. 13 συνολικά τα βραβεία που κέρδισαν τα θηραϊκά κρασιά εκ των οποίων ένα Μεγάλο Χρυσό, πέντε Χρυσά και επτά Ασημένια. Τα οινοποιεία που βραβεύτηκαν είναι SantoWines, Χατζηδάκη, Σιγάλα, Μπουτάρη και Ρούσσου.
  • Σύσκεψη με θέμα το μέλλον του αθλητισμού στη Σαντορίνη πραγματοποίησε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας. Ικανοποιητική η συμμετοχή σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης Νίκο Καμπουράκη που και ως πρόεδρος του Πανθηραικού εξέφρασε την δυσφορία του για τον τρόπο που εξελίσσεται το πρωτάθλημα, σημειώνοντας ότι η Σαντορίνη χρειάζεται καλή ομάδα. Πρωτάθλημα μπάσκετ και βόλεϊ αναμένεται να διοργανώσει η ΠΕΠΟΤΑΘ. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 23 Μαρτίου.
  • 16.710.000 ευρώ θα διατεθούν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, με από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έργα για την διασφάλιση των υδάτινων πόρων.
    Για το Νότιο Αιγαίο περιλαμβάνονται μέτρα για την δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης, την δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης.
  • Αύξηση παρουσίασε στις Κυκλάδες το ποσοστό ανεργίας, καθώς και από 7 που ήταν το 2005 φτάνει το 2006 το 8,1%.
  • Ρόδος και Θεσσαλονίκη εχουν την τιμητική τους, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω.. σχετικά με τις πενθήμερες εκδρομές. Συγκεκριμένα, το 1,7% των μαθητών της τρίτης λυκείου ,πανελλαδικά, έχει αποφασίσει να ταξιδέψει στη Σαντορίνη, ποσοστό που ισοδυναμεί σε περίπου 575 μαθητές.