Τρίτη, Μαρτίου 13, 2007

  • Τρίτη 13.3.2007
  • Δεν μας έφτανε το πρόβλημα του στεγάστρου, τώρα αγωνιούμε και για το πότε θα ανοίξει το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας... Τέσσερις μήνες κλειστό, τα αρνητικά σχόλια για τις υπηρεσίες του νησιού πληθαίνουν, ενώ, ενενήντα χιλιάδες ευρώ ,σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος επισκευής της ηλεκτρολογικής ζημιάς.
    Σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας από την Τοπική της Ν.Δ. που χαρακτηρίζει την υπόθεση «θλιβερή ιστορία», και θέτει θέμα σοβαρών καθυστερήσεων στην επισκευή της ζημιάς.
  • «Να πάει σπίτι του» ζήτησε από τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Γιάννη Αλβέρτη, ο νομαρχιακός σύμβουλος της μειοψηφίας Νίκος Βενάκης στην τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Μακρύς ο κατάλογος των καταγγελιών που περιλαμβάνει από την υπαιτιότητα στις καθυστερήσεις εκτέλεσης έργων στις Κυκλάδες και την παρεμπόδιση του έργου των μηχανικών, μέχρι παρεκκλίσεις του κόστους των έργων σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων τεχνητού νεφρού στα νησιά των Κυκλάδων. Το θέμα συζητήθ8ηκε στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων πάρθηκε η απόφαση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου ώστε να διευκολυνθεί η δραστηριοποίηση ιδιωτών. «Υπάρχουν αιτήσεις ενδιαφερομένων, που έχουν κολλήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγο νομικού κενού» αποκάλυψε στην σημερινή εκπομπή ο αντινομάρχης Λάζαρος Θεόφιλος.
  • Αναδρομική έκθεση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο φέτος τον Αύγουστο θα πραγματοποιήσει τον Αύγουστο η Όπυ Ζούνη. Η σπουδαία ζωγράφος αναμένεται να παρουσιάσει στο κυκλαδίτικο κοινό περισσότερα από 80 έργα στην πλειονότητα τους κατασκευές της με καθρέφτες.
  • Ενώ, αποδεκτή έγινε πριν από λίγες ημέρες η παραίτηση της Σοφίας Θανοπούλου από το Μπελλώνει πολιτιστικό κέντρο.
  • Παράδεισος των offshore οι Κυκλάδες με 136 πολυτελείς κατοικίες να ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρίες σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας από το ΣΔΟΕ το 2002, παρουσιάζοντας τις Κυκλάδες ως ένα αφορολόγητο βασίλειο με πολυτελή ακίνητα, ανωνυμία και χρηματιστηριακά παιχνίδια στημένα από υπεράκτιες εταιρείες.