Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2007

  • Δευτέρα 26.2.2007
  • «Φωτιά» πήραν οι τιμές των ακινήτων στην Σαντορίνη, που κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση των πιο ακριβών περιοχών στη χώρα. 5.700 ευρώ το τετραγωνικό στην Οία και σε άλλες περιοχές της Καλντέρας,
    4.800 ευρώ το τετραγωνικό στα Φηρά! Το γεγονός δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στις αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις ακινήτων στη Σαντορίνη, ενώ επιστολές διαμαρτυρίας ετοιμάζονται από πλευράς Αυτοδιοίκησης προς το Υπουργείο Οικονομικών. Στις Κυκλάδες, στα 5.000 ευρώ εκτιμάται το τετραγωνικό στην Μύκονο, ενώ κατά 28% αυξήθηκαν οι τιμές των αντικειμενικών αξιών στην Ερμούπολη, 30% στην Πάρο και 21% στην Άνδρο!
  • Το θέμα των υψηλότατων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στη Σαντορίνη αναμένετε να κυριαρχήσει στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοτικής Οργάνωσης του Πασοκ στην Οία, απ’όπου και αναμένεται να υπάρξει ανάλογη διαμαρτυρία.
  • Στο ίδιο θέμα, από 1.000 έως τα 10.000 ευρώ θα κυμαίνονται αναλογικά ,και σύμφωνα με το νόμιμο ποσοστό του 1,2%, οι αμοιβές των συμβολαιογράφων κάτι που προκαλεί νέους πονοκεφάλους στους ιδιοκτήτες.
  • Πρόεδρος του Ιδρύματος Νομικού, γνωστού ως Τελεφερίκ, εξελέγη ο Μάκης Κανακάρης με 7 ψήφους έναντι των 6 του συνυποψηφίου του ,που προτάθηκε από τον συνδυασμό του Νίκου Ζώρζου, και προέδρου της κοινότητας της Οίας κ. Γιώργου Χάλαρη, ενώ υπήρξε και μια άκυρη ψήφος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χαράλαμπος Νομικός πρόεδρος του δ.δ. του Καμαρίου, ταμίας ο Γιώργος Ρούσσος πρόεδρος του δ.δ. του Βόθωνα και αναπληρωτής ταμίας ο Μανώλης Βλάχος πρόεδρος του δ.δ. της Μεσαριάς.
  • Χωρίς την νόμιμη απαρτία συνεδρίασε χθες ο σύλλογος στήριξης του Κέντρου Υγείας Θήρας. Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού περιγράφηκε από κάθε πλευρά ως το πολύ σοβαρό πρόβλημα της μονάδας. Οι παρευρισκόμενοι παράλληλα ενημερώθηκαν από τον Χαράλαμπο Κελλίδη για το κλιμάκιο γιατρών ενδοκρινολόγων που αναμένεται να επισκεφθούν την Σαντορίνη 6-8 Μαρτίου ώστε να εξετάσουν τον ντόπιο πληθυσμό, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Ενδοκρινολογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σαντορίνη. Η συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.
  • 450 περίπου δημοτικές επιχειρήσεις (ποσοστό 30%) είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν
    Μέχρι το τέλος του χρόνου, πολλές εκ των οποίων είναι αδρανείς, πλην όμως
    κρίνεται συνολικά η τύχη των 35.00 στο σύνολό τους.
  • Τουριστικό black out αναμένετε φέτος, Ιούλιο και Αύγουστο. Μέχρι και 10% η αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία δεν συνοδεύεται από αντίστοιχες προετοιμασίες αρμόδιων φορέων, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα της δεδομένη ταλαιπωρία των επισκεπτών.
  • Στη διεθνή τουριστική έκθεση «Borsa Internazionale del Turismo 2007» γνωστότερη ως (B.I.T. ) στο Μιλάνο συμμετείχε το Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Επόμενες συμμετοχές της Περιφέρειας οι τουριστικές εκθέσεις σε Γερμανία και Γκέτενμποργκ Σουηδίας.
  • Ισχυρός άνδρας και των Μινωικών Γραμμών από την περασμένη Παρασκευή ο Περικλής Παναγόπουλος, που συνολικά πλέον κατέχει το 22,25% της εταιρίας, και την πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων. Εξέλιξη που αποτελεί σταθμό στην Ιστορία των Μινωικών αλλά και της Attica group, που πληροφορίες τις θέλουν να συνενώνονται.