Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2007

  • Τετάρτη 28.2.2007
  • Πρωταθλήτρια η Σαντορίνη στις αντικειμενικές αξίες ενώ το "χορό" των αυξήσεων "σέρνουν" τα οικόπεδα εκτός σχεδίου, τα οποία βάζουν σε σκέψεις επίδοξους αγοραστές ενώ προβληματίζουν έντονα όσους εχουν σκοπό να μεταβιβάσουν ακίνητα. Την ανάγκη για «ανάλυση των τιμών σε περισσότερες ζώνες» έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης, «τερατώδης» χαρακτηρίστηκε η αυξηση από τον συντονιστή της Νομαρχιακής επιτροπής του Πασοκ Αντώνη Σιγάλα, ενώ, «πρέπει να διεκδικήσουμε» υποστήριξε ο Νομαρχιακός σύμβουλος επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Βαγγέλης Σιγάλας. «Απαράδεκτες» χαρακτηρίστηκαν οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την Οία, στην χθεσινή συνέλευση της Κοινοτικής Οργάνωσης του Πασοκ Οίας ενώ προαναγγέλθηκε συνέχιση των αντιδράσεων.
    Την πρόταση «να ανακοινωθεί το ύψος των φόρων που έχει εισπράξει το κράτος από τις μεταβιβάσεις ακινήτων στην Σαντορίνη την τελευταία 10ετία», έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βαγγέλης Φύτρος, διερωτώμενος τι άραγε έχει αποδοθεί αναλογικά με το ποσό αυτό στη Σαντορίνη.
  • Τέλη Μάρτη ξεκινούν τα δρομολόγιά τους τα υδροπλάνα της AirSea Lines από το Λαυριο στα νησιά του Αιγαίου, με τις Κυκλάδες να καλούνται να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να μπουν στο πρόγραμμα των δρομολογίων.
  • Διάλεξη με θέμα «η Μινωική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης» πραγματοποιεί αύριο η Εταιρία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας στην αίθουσα της «εν Αθήναις αρχαιολογικής εταιρίας»
  • Το πρώτο επιχειρηματικό Forum για την Ακτοπλοΐα διοργανώνεται τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Μέγαρο του ΟΛΠ. Στόχος του να αποτυπώσει την τρέχουσα κατάσταση
    στην Ακτοπλοΐα, τις αλλαγές που οι πρόσφατες θεσμικές μεταρρυθμίσεις
    έχουν επιφέρει καθώς και τις μελλοντικές εξελίξεις και προοπτικές
    της αγοράς ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, ως μέσου για την Τουριστική Ανάπτυξη.