Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2007

  • Παρασκευή 23.2.2007
  • Σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν την γνωμοδοτική και μονον ,κι αυτή στο παρελθόν και μέχρι το 2005, εμπλοκή του γραφείου Ανάπτυξης του επαρχείου Θήρας στο Θέμα των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στο βουνό του Προφήτη Ηλία, παρουσίασε σήμερα στον Σαντορίνη 106.4 ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Γιάννης Γαβαλάς, με πρόσφατες αφορμή αναφορές του Δημάρχου για κωλυσιεργία της υπηρεσίας.
  • Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Γαβαλά ,και σύμφωνα με την τελευταία μελέτη για το θέμα, πως πρόθεση της ΕΡΤ είναι να εγκαταστήσει κεραία 40 μέτρων και κτίσμα ύψους 5 μέτρων.
  • Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 στον Δήμο Θήρας η συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του τελεφερίκ για την εκλογή νέου προεδρείου.
  • Αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Θήρας φέρνει η προχθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραμονή στην προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Γιάννη Γρατσία αλλά και την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΠΟΤΑΘ από το Χαράλαμπο Δαρζέντα. Έτσι λοιπόν την θέση αντιδημάρχου ,και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΟΤΑΘ Αντώνης Καντζέλης.
  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας για ενηλίκους από τον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-21.00 στα γραφεία του ομίλου στην κεντρική πλατεία των Φηρών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22860 24320
  • Στις 27.2 από τις 17.00 έως τις 20.00 και από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου θα βρίσκονται στο Επαρχείο Θήρας υπάλληλοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών για την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων και την είσπραξη ταμειακών οφειλών.
  • Σε συνάντηση καλεί τα μέλη του την Κυριακή 25.2 στις 11.00 το πρωί στο Μπελλώνειο ο σύλλογος στήριξης του Κ.Υ. Θήρας. Μεταξύ των θεμάτων απολογισμός και προγραμματισμός δραστηριοτήτων, τροποποίηση καταστατικού και ενημέρωση για τα λειτουργικά προβλήματα του οργανισμού.
  • Την Κυριακή 25.2 στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του Καρτεράδου και του Φιλωτίου Νάξου στο γήπεδο του Καρτεράδου.
  • Από την Τρίτη 13.3 έως την Παρασκευή 16.3 θα δέχεται αιτήσεις των αμπελουργών που θέλουν να ξεριζώσουν παλαιό αμπελώνα και να φυτέψουν καινούργιο, η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ενώ έως τις 2.3 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση για την πατατοκαλλιέργεια.
  • Την ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι «Η διπλή ζωή της Βερόνικα», προβάλει αύριο Σάββατο στις 20.30 το βράδυ η κινηματογραφική λέσχη Θήρας, στο οινοποιείο Μπουτάρη.
  • Την ετήσια γιορτή του πραγματοποιεί αύριο Σάββατο 24.2 ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου των Φηρών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2286071600 και 27177. Ο Σύλλογος επίσης μας ενημερώνει ότι ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ επιχορηγείτε από τον οργανισμό με το ποσό των 4000 ευρώ.
  • Για την Δευτέρα 5.3 στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία στο Καμάρι, ορίστηκε η επόμενη συνάντηση της ένωσης ζωοφίλων, ύστερα από την χθεσινή συνάντηση όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων από το αρμόδιο γραφείο του δήμου και την κτηνίατρο του νησιού.
  • Τουρνουά αντισφαίρισης (πίγκ-πόγκ) για παιδιά και ενήλικες διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας στις 10 και 11 Μαρτίου 2007, στην αίθουσα της «Εστίας» στα Φηρά. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας και στο τηλέφωνο 22860 81490, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 16:00-20:00.
  • Με απόλυση κινδυνεύουν περίπου 35.000 εργαζόμενοι σε 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας τους, γεγονός που σημαίνει ότι στις περισσότερες από αυτές θα μπει «λουκέτο». Σύμφωνα το «τελεσίγραφο» οι δήμαρχοι καλούνται να συμμορφωθούν πλήρως και να προχωρήσουν σε αλλαγή στη νομική μορφή των δημοτικών επιχειρήσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007, όπως προσδιορίζεται επακριβώς από τις διατάξεις του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
  • Αυξήσεις έως και 87% ανακοίνωσε για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ «Φωτιά» παίρνουν τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια
    ου είναι πολύ μεγαλύτερες από τα εντός. Τις μεγαλύτερες αυξήσεις, που φθάνουν στο 468%,!! επεφύλασσε το υπουργείο στην Αττική και ειδικότερα σε περιοχές που βρίσκονται υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης και κοντά σε νέες υποδομές.