Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

  • Πέμπτη 22.2.2007
  • Aνανέωσε την θητεία του στο 9μελές πλέον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο Γιάννης Γρατσίας με αντιπρόεδρο τον Μιχάλη Λιγνό, πρόεδρος στην ΔΕΠΟΤΑΘ προτάθηκε και ψηφίστηκε ο Χαράλαμπος Δαρζέντας και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Καμπουράκης, ενώ για την ΔΕΑΘ προτάθηκαν και ψηφίστηκαν οι Νικόλαος Μάινας και Λευτέρης Καφιέρης για πρόεδρος και αντιπρόεδρος σύμφωνα με το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τα άλλα ο Δήμος Θήρας εμμένει στην θέση του για απαλλοτρίωση των οικοπέδων «Ιάκωβος» και «Άνω Στάση» στο Καμάρι προβάλλοντας εντάσεις επί της διαδικασίας για πρόσφατη πώλησή τους, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από ιδιώτη, ενω επίσης επανεξετάζεται το θέμα της ενιαίας κατασκευής (πέργκολας) στην πλατεία των Φηρών.
  • Η ένωση ζωοφίλων Θήρας και το γραφείο περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται, σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία στο Καμάρι, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων στο νησί.
  • «Σιγή ιχθύος» σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα τηρεί η κυβέρνηση όσον αφορά την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου του Ακρωτηρίου που παραμένει για δεύτερη χρονιά κλειστός, ενώ με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ρωτά πότε θα είναι επισκέψιμος ο χώρος.
  • Tην 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου της Σαντορίνης από φέτος το καλοκαίρι εξετάζει η Υπηρεσία Πολιτικής Aεροπορίας ύστερα από το «πράσινο φως» που έδωσαν πριν από λίγες μέρες οι αρμόδιοι υπουργοί μετά και την επιτυχημένη λειτουργία του συγκεκριμένου μέτρου στα Xανιά.
  • Σήμερα το βράδυ στις 21.45 θα μεταδοθεί μέσω του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Volcano TV το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Παναθηναϊκός – Λάνς.