Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2007

  • Τρίτη 20.2.2007
  • Ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς εκδηλώσεις του Δήμου Θήρας, ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής, σε ένδειξη
    συμπαράστασης στο πένθος για τον χαμό συμπολίτης μας.
    Κανονικά και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Αποκριάτικη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο, όπως επίσης και επίδειξη δεξιοτεχνικής οδήγησης στο Μονόλιθο ,το περασμένο Σάββατο, από την Λέσχη Αυτοκινητιστών "ΑΛΜΑΣ". Ενώ στις εκτός Σαντορίνης εκδηλώσεις, τον αποκριάτικο χορό του, διοργάνωσε ο Σύλλογος Ακρωτηριανών Σαντορίνης το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο «Αρμενάκι» στον Ταύρο.
  • Την αντίθεσή του εκφράζει με σκληρή φρασεολογία ο Νομαρχιακός Σύμβουλος
    Γιώργος Μητροπίας για την διαδικασία, τους χειρισμούς που πραγματοποιήθηκαν, και γενικά τον τρόπο πώλησης και του οικοπέδου «Ιάκωβος» στο Καμάρι, από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θήρας Άγγελου Ρούσσου παρ όλο που οι διαδικασίες για την συμμετοχή του δήμου στην διαδικασία της δημοπρασίας ήταν εν εξελίξει και ο Δήμος είχε δείξει το έντονο ενδιαφέρον του για το οικόπεδο, η Μονή δεν μας έλαβε υπόψη και ουσιαστικά παρέκαμψε το αίτημα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απόφαση για απαλλοτρίωση ισχύει, και θα την επαναλάβουμε αύριο στο δημοτικό συμβούλιο σημείωσε ο δήμαρχος Θήρας.
  • Το θέμα της λειψυδρίας και της υδροδότησης την θερινή περίοδο των νησιών απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου. Σε κάθε νησί αφαλατώσεις και έκτακτες χρηματοδοτήσεις πρότεινε ο Νομάρχης, την μεταφορά νερού με αγωγούς ο Γιώργος Λεονταρίτης, την καλύτερη διαχείριση του βρόχινου νερού και του υδάτινου δυναμικού ο Νίκος Συρμαλένιος ενώ τις άμεσες χρηματοδοτήσεις στους ΟΤΑ υπέδειξε ως την μόνη λύση ο Βαγγέλης Σιγάλας.
  • Θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά των Κυκλάδων ανοίγει και επίσημα ύστερα από τις προτάσεις που εχουν κατατεθεί από πλευράς ιδιωτικών εταιριών. Πρώτη επίσημη θέση στο θέμα πήραν οι «φίλοι της Πάρου» αναλύοντας με περιβαλλοντική ευαισθησία τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου.
  • Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες επέκτασης του Αθηνιού με την χρήση από πλευράς κατασκευάστριας εταιρίας υλικού από τα παλαιά ορυχεία στον Αθηνιό.
  • Στασιμότητα παρατηρείτε το τελευταίο διάστημα στο θέμα της μετεγκατάστασης της κεραίας της ΕΡΤ, με την επιχείρηση στην αναζήτηση εγκρίσεων για την χρήση χώρου του δημοσίου.