Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2010

άλλαξέ τα όλα (άμα μπορείς..!)

Προεκλογικό Νο 1

(στα σοβαρά)
Ο κόσμος δεν το έχει εκφράσει ακόμη, απ’ότι τουλάχιστο παρακολουθώ, σε κανέναν από τους υποψήφιους των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου (τόσο σε ότι αφορά τους υποψήφιους για τους Δήμους όσο και για τις Περιφέρειες) το σύνθημα του «άλλαξέ τα όλα» όπως ακουγόταν επιτακτικά από ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

(με χιούμορ τώρα)
Τι να φταίει άραγε;;
Α) Μήπως είδαν τον τρόπο που «πήρε το μήνυμα» και άλλαξε (τα πάντα όλα) ο Πρωθυπουργός και δεν θέλουν άλλο;
Β) Μήπως ο κόσμος έχει χάσει την φαντασία του;
Γ) Μήπως ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει τίποτε στον τρόπο που διαχειρίζονταν χρήματα και καταστάσεις οι δημοτικοί «άρχοντες»;
Δ) Μήπως ο κόσμος δεν έχει συνέλθει ακόμη από τις αλλαγές του Καλλικράτη (σ.σ. «εγώ σε ποια καρέκλα θα κάτσω;»)
Ε) Μήπως δεν ήρθε η ώρα του συνθήματος να ακουστεί;
ΣΤ) Μήπως η αρχή (πρέπει να) γίνει από την Σαντορίνη; (πάλι σε κατάσταση - επανάσταση βρισκόμαστε..!)

(στα σοβαρά πάλι)
Θεώρηση και σκέψη πολλών πάντως είναι ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στην διαχείριση της Αυτοδιοίκησης. Και ευθύνη γι’ αυτό έχουν αυτοί που θα εκλεγούν και θα κληθούν να διαχειριστούν την καθημερινότητά μας. Ώστε η εμπειρία της αυτοδιοίκησης να είναι για τους συμμετέχοντες μια χαρούμενη και αποτελεσματική διαδικασία, ώστε να αισθανθεί ο κόσμος που κυβερνιέται καλύτερα, ότι ακούγεται η φωνή και οι ανάγκες του, κι ότι τα χρήματά του διαχειρίζονται σωστά και με σύνεση και δεν σπαταλιούνται -χαριστικά σε πολλές περιπτώσεις- σε λίγους.

Οπότε, πιθανότατα να μην απέχουμε πολύ από την ημέρα που το σύνθημα «άλλαξέ τα όλα» θα ακουστεί επιτακτικά από τους πολίτες και προς τις νέες δημοτικές αρχές.