Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Π.Α.Μ.Ε. Σαντορίνης : ανακοίνωση για την απεργία στις 3.12 και πρόσκληση συμμετοχής σε συγκέντρωση στα Φηρά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

ΟΧΙ ΣΤΗ ∆ΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟ-ΕΠΙ∆ΡΟΜΗ!
Το µεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν σε ένα
καλά σχεδιασµένο και προµελετηµένο έγκληµα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Οι εκβιασµοί, τα διλήµµατα και οι δηλώσεις για «αναγκαία» µέτρα, φέρνουν νέο κύµα µέτρων που διαλύουν και τα τελευταία κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώµατα! Η ψήφιση του νέου προϋπολογισµού τις επόµενες µέρες, φέρνει νέες µειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές και νέους φόρους.
∆ήλωσε οργανωµένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου!  Σπάσε το κλίµα ανοχής για κάθε νέο µέτρο!  Σπάσε το κλίµα του «όλοι µαζί» που χτυπά µόνο τα δικά µας δικαιώµατα!
Να µπλοκάρουµε τα νέα αντι-ασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!
∆ιαλύουν συθέµελα και τελειωτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Από εδώ και µπρος ισχύει το δόγµα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις». Αυτό σηµαίνει µηδενικές παροχές και συντάξεις για τη νέα γενιά που σήµερα βρίσκεται στην ανεργία και αµείβεται µε άθλιους µισθούς.
Να µην αφήσουµε την κοινωνική ασφάλιση στα νύχια τους!
Οι εργαζόµενοι, τα λαϊκά στρώµατα έχουν πληρώσει και πληρώνουν µε τον ιδρώτα και το αίµα τους, το ασφαλιστικό σύστηµα. ∆εν κάνουµε πίσω από το ∆ΙΚΙΟ µας. Το συµφέρον µας είναι να αποτρέψουµε την εφαρµογή των νέων µέτρων Έχουµε κάθε συµφέρον να αρνηθούµε το δρόµο που ενισχύει την κερδοφορία των µονοπωλίων, να αποτρέψουµε την εφαρµογή των νέων µέτρων.
Η ασφάλιση δεν είναι εµπόρευµα! Είναι ∆ΙΚΑΙΩΜΑ!
Για τους επιχειρηµατικούς οµίλους, η ασφάλιση των εργαζοµένων θεωρείται έξοδο, δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν! Τα κέρδη τους και τα κέρδη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών έχουν φτάσει στα ύψη! Την ίδια στιγµή οι συντάξεις µειώνονται και οι παροχές υγείας και πρόνοιας κόβονται
Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι µόνο η σύνταξη.
 Είναι η προστασία της µητρότητας
 Είναι τα εµβόλια των παιδιών
 Είναι η περίθαλψη και οι παροχές υγείας
 Είναι τα ασθενοφόρα και οι αεροδιακοµιδές από τα νησιά
 Είναι η προστασία και τα επιδόµατα των ΑΜΕΑ
 Είναι η προστασία από τον επαγγελµατικό κίνδυνο και το εργατικό ατύχηµα
Η κοινωνική ασφάλιση µας αφορά όλους!
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Μας αφορά όλους σε όποιο ταµείο κι αν ανήκουµε. Ήρθε η ώρα να σταµατήσουν οι διαχωρισµοί κάθε
είδους που υψώνουν τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση στο ασφαλιστικό. Η πραγµατική αντίθεση βρίσκεται ανάµεσα στις λαϊκές ανάγκες και το κέρδος. Ανάµεσα στον εκµεταλλευτή και τον εκµεταλλευόµενο.
Τα µέτρα δεν αφορούν όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόµενα χρόνια ή τους ήδη συνταξιούχους. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους που µπαίνουν στην παραγωγή µε τους χειρότερους όρους και θα ασφαλιστούν µε το νέο σύστηµα.
Κανένας µόνος του στην κρίση!
Κάθε µέρα που περνά δείχνει πως κανένας δε µπορεί να αντιµετωπίσει µόνος του την επίθεση. Στον ολοµέτωπο πόλεµο που µας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωµένη, συλλογική, αγωνιστική απάντηση. Να αλλάξουµε τους συσχετισµούς παντού. Να δυναµώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να συσπειρωθούµε στα ταξικά σωµατεία, να στηρίξουµε µε το ΠΑΜΕ! Καλούµε τους εργαζόµενους να µην συµβιβαστούν µε την κατάργηση των δικαιωµάτων τους, να µην αρκεστούν στα ελάχιστα!
∆υνάµωσε την αλληλεγγύη παντού!
Οργάνωσε την πάλη σου!
∆υνάµωσε τη γραµµή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συµµαχία!
 ∆εν παζαρεύουµε δικαιώµατα και κατακτήσεις.
 Υψώνουµε τείχη και τραβάµε ταξικά τις δικές µας κόκκινες γραµµές.
 Οργανώνουµε αγώνες για το σήµερα και το αύριο
∆ίνουµε προοπτική στην πάλη της καθηµερινής δράσης για µια φιλολαϊκή ανάπτυξη µε κεντρικό σχεδιασµό, µε κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωµένα µέσα παραγωγής, µια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των µονοπωλίων.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 11.00 π.µ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ