Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

με επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Θήρας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1.12 η εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, η Υπ. Τουρισμού κ. Κουντουρά, ο Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο Γ. Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Κρέτσος, και οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος και Συρίγος.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Γ.Γ του Υπ. Τουρισμού κ. Ζαχαράτος και Τζιάλας, οι Γ.Γ. του Υπ. Αιγαίου κ. Θεοτοκάς και Γιαννέλης, δημοσιογράφοι και φίλοι της Σαντορίνης με έδρα την Σαντορίνη και την Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή και καθιέρωση των δυνατοτήτων του νησιού να υποδέχεται και να φιλοξενεί επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, υπερβαίνοντας την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, παρέχοντας εφ ενός στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο την δυνατότητα να απολαύσουν την ομορφιά και τις υπηρεσίες του εκτός «σεζόν», υποστηρίζοντας αφ ετέρου την τοπική οικονομία του.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις υποδομές, υπηρεσίες αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει πλέον η Σαντορίνη στο διεθνές κοινό να την επισκεφθεί όλο τον χρόνο, καταργώντας ουσιαστικά το μοντέλο της εποχικής λειτουργίας, καθιστάμενη προοδευτικά  προορισμός πρότυπο για όσους προορισμούς στην Ελλάδα ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτή την τακτική.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στις δυνατότητες των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού να υποδέχονται επισκέπτες όλο τον χρόνο, όσο και σε αυτές που παρέχουν οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες στο νησί, διατηρώντας επαρκή δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα 8tetto ενώ προβλήθηκαν βίντεο του προωθητικού προγράμματος Santorini The One.