Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2015

επιστολή της επάρχου Θήρας στον Υπ. Παιδείας με θέμα την μεταφορά των μαθητών

Σύμφωνα με το κείμενο,

   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

   Η Σαντορίνη, εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά της και την παγκόσμια φήμη της, έχει και τις ιδιαιτερότητές της.
    Μια ιδιαιτερότητα της, λοιπόν, που αξίζει να της δώσουμε και την ανάλογη προσοχή είναι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους από το χωριά τους. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους γονείς και εμάς προσωπικά, αφού ένα από τα πρώτιστα μελήματά μας, είναι και η εκπαίδευση  των παιδιών μας.
  Το πρόβλημα αυτό της δωρεάς μεταφοράς των μαθητών δεν είναι τωρινό` αλλά παρουσιάζεται κάθε σχολική χρονιά, σαν εποχιακή αρρώστια. Η νομοθεσία πολλές φορές, όπως και στη προκειμένη  περίπτωση  λειτουργεί απρόσωπα, και δεν εξετάζει την δυνατότητα εφαρμογής της. Και εδώ μιλάμε για  παιδιά - μαθητές που τυγχάνει  να κατοικούν στα γύρω χωριά από την περιοχή του Γυμνασίου τους, ανθρώπινες υποστάσεις τόσο ευαίσθητες που τους περιορίζουμε το δικαίωμα στην δωρεά και ασφαλή παιδεία. 
    Όπως σωστά αναφέρεται, στο συνημμένο έγγραφό του και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Θήρας, πρέπει να παρθεί άμεσα αποτελεσματική  απόφαση για την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος. Δεν υπάρχει δικαιολογία να κολλάμε στο γράμμα του νόμου. Δεν είναι δυνατόν το νησί μας μοχλός οικονομικής προσφοράς στην πατρίδα μας, στα δύσκολα αυτά χρόνια, να μην δέχεται την ανάλογη προσοχή στα  προβλήματα που προκύπτουν στην επιβίωση και στην καθημερινότητά των κατοίκων της. Ίσως από θεωρητική άποψη το πρόβλημα αυτό της μεταφοράς των μαθητών, που για όλους τους γονείς, αποτελεί προτεραιότητα για την ισόνομη και ασφαλή συμμετοχή των παιδιών τους στην εκπαίδευση, να μην φαντάζει κάτι σπουδαίο. Όμως ουσιαστικά για μας είναι μείζον πρόβλημα και δεν πρέπει να αδιαφορούμε και να παίζουμε με την αγωνία γονέων και μαθητών, κάθε – μα κάθε χρόνο για αυτό το θέμα.
   Πάρτε άμεσα λύση! Μπορείτε! Βρεθείτε με το νου σας στη θέση αυτών των γονιών που ανησυχούν και ενδιαφέρονται για τα νόμιμα δικαιώματα των παιδιών τους. Δεν κοστίζει. Είναι λύση που δεν κοστολογείται σε χρήμα. Θα είναι δικαίωση και ικανοποίηση για όλους μας.
   Εν αναμονή της ανταπόκρισής σας στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Η ΕΠΑΡΧΟΣ Π.Ε ΘΗΡΑΣ ΘΕΩΝΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ