Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2015

ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «ΕΜΕΙΣ» για το θέμα της αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η δημοτική κίνηση «ΕΜΕΙΣ» στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον Κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης ενάντια στην παραχώρηση-ξεπούλημα στη γερμανική Fraport, που επιβάλλεται από τα καταστροφικά για τη χώρα μας  μνημόνια.

Ξεπούλημα, και όχι  «ιδιωτικοποίηση» προβλέπεται, καθότι το μεν  τίμημα αντιστοιχεί στα έσοδα μόλις 3 ετών  σύμφωνα με τα τέλη  που πληρώνουν σήμερα οι επιβάτες στα 14 αεροδρόμια-φιλέτα, η δε Fraport  ανήκει κατά 60% στο κρατίδιο της Εσσης , δηλαδή …στο γερμανικό δημόσιο!
Μήπως όμως πραγματικά χρειαζόμαστε κάποιο «σοβαρό επενδυτή»;

Η μακροχρόνια  απαξίωση των κρατικών αεροδρομίων είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός  και οι συμπολίτες μας, δυστυχώς, είναι συχνά θύματα παραπληροφόρησης για τις αιτίες  που την έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να τη προκαλούν. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι από τα εκατομμύρια των εσόδων τους τίποτα σχεδόν δεν επιστρέφει στα αεροδρόμια για συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών τους;

Οι εκπρόσωποι της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας) έχουν παρουσιάσει συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι  η σχεδιαζόμενη παραχώρηση είναι σκανδαλωδώς ασύμφορη για το ελληνικό δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον και πέρα από τα οικονομικά μεγέθη,  για το νησιωτικό μας τόπο ο αερολιμένας αποτελεί βασική  πύλη εισόδου που επιβάλλεται να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο.

Η τύχη της διαδικασίας παραχώρησης δεν έχει ακόμη κριθεί:  Πανελλαδικά, φορείς συνδικαλιστικοί και αυτοδιοικητικοί   ξεκινούν δικαστικούς αγώνες για να την ακυρώσουν.

 Καλούμε τα ΜΜΕ του νησιού να προωθήσουν το δημόσιο διάλογο στην τοπική κοινωνία σχετικά με τις συνέπειες της εκχώρησης του αεροδρομίου μας. 

Καλούμε τους Σαντορινιούς πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να ενημερωθούν και να πάρουν θέση!


ΕΜΕΙΣ  Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών