Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2015

με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «από τα λιαστά σταφύλια στο βράσιμο του πετιμεζιού και στο τραγούδι με πανσέληνο, στη Σαντορίνη» (29-30.8) στο Λαογραφικό Μουσείο Λιγνού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «από τα λιαστά σταφύλια στο βράσιμο του πετιμεζιού και στο τραγούδι με πανσέληνο, στη Σαντορίνη» το Σάββατο, 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο του Μανώλη Λιγνού στη Σαντορίνη.

Το Σάββατο, 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο του Μανώλη Λιγνού στη Σαντορίνη, ξεκίνησε φέτος το βράσιμο του πετιμεζιού για το γλυκόπιοτο κρασί της Μαρίζας Κωχ, με την επωνυμία «Fata Morgana», με συγκέντρωση πλήθους γνωστών και φίλων. Την ώρα που ανέβαινε η πανσέληνος, οι "μεγάλοι" έπιναν Fata Morgana, ενώ οι "μικροί" απολάμβαναν τις τηγανίτες με πετιμέζι. Τα παιδιά αφέθηκαν στο τραγούδι και το χορό με τη Μαρίζα Κωχ, ενώ ξέχασαν έστω για λίγο την πίεση των ημερών, που επηρεάζει όλες τις οικογένειες. Την εκδήλωση συμπλήρωσαν με τη μουσική τους ο Αντώνης και Κυριάκος Πρέκας (Φαρισαίοι).

Αργά μετά τα μεσάνυχτα οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου να ανταμώσουν, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου και πάλι.