Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 – ανακοίνωση του Λιμενικού ταμείου Θήρας σχετικά με τις χρεώσεις νέων και παλαιών υπηρεσιών του

Στην συγκεντρωτική ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας αναφέρονται τα εξής :

Στη Θήρα και στο Δημοτικό Λιμενικό κατάστημα σήμερα στις 20 του μήνα Αυγούστου του έτους 2015 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση με αριθμό πρακτικό 10/2015  το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και με τις κάτωθι αποφάσεις καθόρισε τα τέλη για το Οικονομικό έτος 2016.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟ 135 /  ΑΔΑ 7Ψ3ΨΟΕ2Ε-3ΙΗ
Θέμα : Καθορισμός αντιτίμου παροχής ύδατος και ηλεκτρικού ρεύματος στις Λιμενικές Ζώνες του ΔΛΤ Θήρας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Καθορίζει το αντίτιμο Νερού και Ρεύματος στα λιμάνια ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας έτους 2016 και μετά όπως αναφέρονται στην εισήγηση και συγκεκριμένα :

1.- Η τιμή χρέωσης κατανάλωσης μίας κιλοβατώρας ( 1 KWH ) σε 3,00 €, με βάση την πραγματική κατανάλωση . Σε περίπτωση κατανάλωσης μικρότερης της μονάδας στρογγυλοποιείται στη μονάδα.

2.- Η τιμή χρέωσης ενός κυβικού μέτρου νερού ( 1 Μ3 ) σε 10,00 € , με βάση την πραγματική κατανάλωση . Σε περίπτωση κατανάλωσης μικρότερης της μονάδας στρογγυλοποιείται στη μονάδα .

3. Η εγγύηση για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθορίζεται στο ποσό των
100,00 € / ετησίως  και ισχύει για τα σκάφη που χρησιμοποιούν την ίδια παροχή κατά τη διάρκεια του έτους, για πρακτικούς λόγους .
Η εγγύηση δεν μεταβιβάζεται και η ισχύς της συνεχίζει καθ όλη τη διάρκεια χρήσης του εξοπλισμού, από τον ιδιοκτήτη του σκάφους η την εταιρία η οποία το εκμεταλλεύεται.
Η εγγύηση καταπίπτει υπέρ του ΔΛΤ Θήρας σε περίπτωση ζημιάς του εξοπλισμού ή μη εξόφλησης του λογαριασμού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .

4.- Οι υπηρεσίες στα λιμάνια θα παρέχονται μόνο από το Λιμενικό Ταμείο .
5.- Η απόφαση να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΔΛΤ Θήρας .

6.  – Η απόφαση θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ  136  / ΑΔΑ  ΨΟ0ΞΟΕ2Ε- Ι04    
Θέμα :  Καθορισμός αντιτίμου πρόσδεσης σκαφών ημερήσιων εκδρομών, διερχόμενων σκαφών, χρήσης Ναυδέτων και σημαδούρων στις Λιμενικές Ζώνες του ΔΛΤ Θήρας

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α.- Καθορίζει για το έτος 2016 και μετά τα παρακάτω αντίτιμα ως εξής , με τα έσοδα των οποίων θα καλύπτονται τα νέα έργα , οι προμήθειες εξοπλισμού και ανταλλακτικών συντήρησης υφιστάμενων υποδομών και εξοπλισμού , η συντήρηση και τα διοικητικά έξοδα , καθώς και τα έξοδα του σκάφους ασφαλείας :
1.- Λιμενικές Ζώνες Αθηνιού – Βλυχάδας – Αμμούδι – Αρμένη - Κόρφος, πρόσδεση διερχόμενων σκαφών 30,00 ευρώ και με χρήση σκάφους 100,00 ευρώ ανά πρόσδεση .
2.- Λιμενικές ζώνες Αθηνιού – Βλυχάδας – Αμμούδι - Αρμένης – Κόρφος – Φηρών για σκάφη επαγγελματικά ημερήσιων εκδρομών 10,00 ευρώ / ημέρα και για τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη το τέλος καθορίζεται 300,00 ευρώ / ετησίως .
3.- Λιμενική Ζώνη Όρμου Φηρών – Αρμένης Πρυμνοδέτηση ποσό 30,00 ευρώ / ανά ημέρα .
4.- Χρήση ναυδέτων στον Όρμο Φηρών 150,00 ευρώ / ημέρα .
5.- Χρήση ναυδέτων στον Όρμο Φηρών για σκάφη άνω των 30 μέτρων 300,00 ευρώ / ημέρα
6.- Χρήση ναυδέτου Αρμένης για όλα τα σκάφη 100,00 ευρώ / ημέρα .
7.- Χρήση τσαμαδούρων στις Λιμενικές ζώνες του ΔΛΤ Θήρας 100,00 ευρώ / ημέρα .
8.- Χρήση μηχανήματος για ανέλκυση / καθέλκυση σκαφών 50,00 ευρώ / αποκοπή
(στο ανωτέρω τέλος εξαιρούνται οι επαγγελματίες ψαράδες) .
Β.- Οι υπηρεσίες στα λιμάνια θα παρέχονται μόνο από το Λιμενικό Ταμείο .
Γ.- Η απόφαση να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και στην ιστοσελίδα του ΔΛΤ Θήρας .
Δ. – Η απόφαση θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ  137   / ΑΔΑ ΒΧΗΗΟΕ2Ε-ΚΛΒ         
Θέμα :  Καθορισμός αντιτίμου εφαρμογής ελέγχου επιβατών και αποσκευών για την εφαρμογή του Κώδικα ISPS στις Λιμενικές ζώνες του ΔΛΤ Θήρας 

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.- Καθορίζει για το έτος 2016 και μετά, αντίτιμο εφαρμογής ελέγχου επιβατών και αποσκευών για την εφαρμογή του Κώδικα ISPS σύμφωνα με το Ν. 3622 / 2007, στις Λιμενικές ζώνες του ΔΛΤ Θήρας 1,00 € ανά επιβάτη σε όλα τα υπόχρεα πλοία κρουαζιέρας, στα πλοία τύπου Α οι επιβάτες θα καταβάλουν 0,50 λεπτά.
Με τα έσοδα των ανωτέρω τελών θα καλύπτονται τα νέα έργα ISPS, οι προμήθειες εξοπλισμού και ανταλλακτικών συντήρησης υφιστάμενων υποδομών και εξοπλισμού ασφαλείας, η συντήρηση και τα διοικητικά έξοδα , καθώς και τα έξοδα του προσωπικού ασφαλείας.
2.- Οι υπηρεσίες στις λιμενικές ζώνες θα παρέχονται μόνο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας .
3.- Η απόφαση να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας .
4. – Η απόφαση θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ  138 / ΑΔΑ ΩΨ3ΚΟΕ2Ε-ΩΔΖ
Θέμα :  Καθορισμός αντιτίμου χρήσης Κοινοχρήστων χώρων με βάση και τις αντικειμενικές αξίες στις Λιμενικές ζώνες του ΔΛΤ Θήρας 
 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α.- Καθορίζει τα τέλη και τα δικαιώματα έτους 2016 και μετά όπως αναφέρονται στη εισήγηση του προέδρου και συγκεκριμένα :

ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ
Λιμενική ζώνη                        Τέλη Κ/Χ                                                                       
ΑΘΗΝΙΟ        65,00 € / μ2
ΦΗΡΑ (ΟΡΜΟΣ)       65,00 € / μ2
ΒΛΥΧΑΔΑ    -
ΑΜΜΟΥΔΙ    90,00 € / μ2
ΑΡΜΕΝΗ       65,00 € / μ2
ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ           -
ΡΙΒΑ   5,00 € / μ2
ΚΟΡΦΟΣ        5,00 € / μ2
Β.- Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με πλήρη τα δικαιολογητικά έως και τις 31 Ιανουαρίου 2016 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να δοθούν οι άδειες χρήσης .
Γ.- Οι παραχωρήσεις διέπονται από τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις :
1 ) Να μην παρακωλύεται η άνετη ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία πεζών και να εξασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση του κοινού αλλά και η προσέγγισή του προς τη θάλασσα .
2 ) Οι ενδιαφερόμενοι θα διατηρούν τον χώρο που τους παραχωρείται καθαρό και θα συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της οικείας Λιμενικής Αρχής .
3 ) Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τις προβλεπόμενες (όπου απαιτείται) άδειες και εγκρίσεις .
4 ) Σε περίπτωση που αποφασισθεί από τον φορέα διοίκησης η κατασκευή λιμενικών ή άλλων δημοσίου συμφέροντος ή εξυπηρετούντων την κοινή χρήση έργων στον παραχωρούμενο χώρο ή αλλαγή χρήσης αυτού , θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εγκαταλείψει την χρήση του μέσα σε τακτή από το Διοικητικό Συμβούλιο προθεσμία χωρίς καμιά αξίωση για αποζημίωση .
5 ) Ο παραχωρούμενος χώρος θα παραδοθεί στην αρχική του κατάσταση , μετά την λήξη της παραχώρησης .
6 ) Ο παραχωρησιούχος δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσει ολικά ή μερικά το δικαίωμα του σε άλλον ή να συνάψει οποιαδήποτε σχέση γι’ αυτό , με ή χωρίς αντάλλαγμα (π.χ. υπεκμίσθωση κ.λ.π.) που να αφορά την έκταση που παραχωρήθηκε ή τις εγκαταστάσεις και γενικά τα έργα πάνω σε αυτή,χωρίς την προηγούμενη έγκριση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα .
7 ) Το παραχωρούμενο δικαίωμα χρήσης του χώρου, μπορεί να ανακληθεί εκ μέρους του Δημοσίου για λόγους Εθνικής ανάγκης, άμυνας και ασφάλειας της Χώρας . Στην περίπτωση αυτή υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος να εγκαταλείψει τη χρήση του χώρου μέσα σε τακτή προθεσμία , χωρίς καμιά αξίωση από το Δημόσιο ή το Λιμενικό Ταμείο για αποζημίωση .
8 ) Με μέριμνα του ενδιαφερομένου θα λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας και της παραλίας σύμφωνα με τον Ν.743/77 (ΦΕΚ 319 Α!/17-10-77) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει .
9 ) Απαγορεύεται η εκτέλεση έργων διαμόρφωσης του παραχωρούμενου χώρου και κάθε μεταβολή αυτού από επιχωματώσεις , προσχώσεις θαλασσίων εκτάσεων κλπ. .
10 ) Η παράβαση των διατάξεων του νόμου και η παράβαση των όρων και περιορισμών που έχουν τεθεί στην πράξη παραχώρησης καθώς και η μεταβολή του σκοπού ή της χρήσης της παραχώρησης ή της έκτασης που έχει παραχωρηθεί για χρήση, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη έκπτωση του παραχωρησιούχου αζημίως για τον φορέα διοίκησης λιμένα, για την οποία
εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη, η οποία κοινοποιείται σε αυτόν , στην οικεία Λιμενική Αρχή και στην Κτηματική Υπηρεσία .
11 ) Απαγορεύεται στον παραχωρησιούχο να προβεί σε οποιαδήποτε κατασκευή μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα έργου χωρίς να έχουν προηγουμένως εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις της κείμενης νομοθεσίας .
12 ) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χρησιμοποίηση χώρου μεγαλύτερης έκτασης από τον παραχωρηθέντα , θα εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 27 του ν.2971/2001(Α’-285) , η οποία παραπέμπει στις διατάξεις περί προστασίας δημοσίων κτημάτων ( Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής και Πρωτοκόλλου Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία ) .
13 ) Ο χρήστης θα διατηρεί το χώρο καθαρό με δικά του έξοδα . Υποχρεούται να λαμβάνει κάθε φορά τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία και από τις περιστάσεις επιβαλλόμενα μέτρα , για την αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς ή ατυχήματος στις εγκαταστάσεις ή σε τρίτους στον παραχωρούμενο χώρο , για τα οποία πάντως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος . Ο χρήστης έχει την πλήρη ποινική και αστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε πρόσωπα και πράγματα στον παραχωρούμενο χώρο .
14 ) Το τέλος χρήσης που καθoρίζεται με την απόφαση αυτή δεν περιλαμβάνει τέλος χαρτοσήμου και ΟΓΑ χαρτοσήμου όπου απαιτείται .
15 ) Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση στους ενδιαφερόμενους της παραχώρησης χρήσης παραλιακού χώρου -πεζοδρομίου είναι να έχουν εξοφλήσει τυχόν βεβαιωμένες ταμειακά ή στην Δ.Ο.Υ. οφειλές τους προς την Υπηρεσία μας.
Η καταβολή του αντιστοίχου ανταλλάγματος παραχώρησης θα γίνει για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και τις νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις με την έκδοση της άδειας παραχώρησης χώρου .
Σε περίπτωση μη καταβολής θα αίρεται η άδεια παραχώρησης και θα ενημερώνεται η Λιμενική Αρχή για την επιβολή των σχετικών προστίμων .
16 ) Η αίτηση του ενδιαφερομένου θα συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα , η δε απόφαση της παραχώρησης θα υποβάλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση και στη συνέχεια μετά την έγκρισή της κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο και στη Λιμενική Αρχή Θήρας για την πιστή τήρηση και εφαρμογή των κειμένων διατάξεων .
17 ) Να τηρεί τους όρους που αναφέρονται στον Κανονισμό Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινόχρηστων Χώρων και αυτούς που θα προκύψουν στην τελική έγκρισή του .
Δ.- Η απόφαση να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας .
Ε.- Αναθέτει στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τις περαιτέρω ενέργειες .
ΣΤ. – Η απόφαση να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. 


ΑΠΟΦΑΣΗ  ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ  139  /  ΑΔΑ 6ΛΟΥΟΕ2Ε-ΨΝΞ
Θέμα : Καθορισμός αντιτίμου χρήσης WC και Ντουζ στις Λιμενικές Ζώνες. Καθορισμός αντιτίμου χρήσης πλυντηρίου 3,00 ευρώ ανά χρήση

1.- Καθορίζει το αντίτιμο χρήσης WC και ντούζ έτους 2016 και μετά όπως αναφέρονται στην
εισήγηση στα λιμάνια ΒΛΥΧΑΔΑ, ΑΘΗΝΙΟ, ΦΗΡΑ, ΑΜΜΟΥΔΙ και συγκεκριμένα :
Η τιμή χρέωσης χρήσης WC και ντουζ είναι 0,50 € και θα βαρύνει μόνο τους χρήστες .
2.- Καθορίζει το αντίτιμο χρήσης πλυντηρίου έτους 2016 και μετά όπως αναφέρονται στην
εισήγηση στα λιμάνια ΒΛΥΧΑΔΑ, ΑΘΗΝΙΟ, ΦΗΡΑ, ΑΜΜΟΥΔΙ και συγκεκριμένα :
Η τιμή χρέωσης ανά χρήση πλυντηρίου είναι 3,00 € και θα βαρύνει μόνο τους χρήστες .
3.- Οι υπηρεσίες στα λιμάνια θα παρέχονται μόνο από το Λιμενικό Ταμείο .
4.- Η απόφαση να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας .


ΑΠΟΦΑΣΗ  ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ  142 / ΑΔΑ  ΩΙΚΡΟΕ2Ε-ΛΒΜ
Θέμα :   Επιβολή τέλους για την απόκτηση καρτών ελέγχου πρόσβασης στην ενιαία Λιμενική Εγκατάσταση «Θήρας»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1.- Εγκρίνει την επικαιροποίηση του «Εγχειριδίου Έκδοσης και Διαχείρισης Καρτών Ελέγχου Πρόσβασης» με την κατάλληλη προσαρμογή του ώστε να καλύπτει και τις απαιτήσεις του Ν. 4150/2013 σε ότι αφορά την έκδοση καρτών ελέγχου πρόσβασης για την ευρύτερη περιοχή Λιμένα σύμφωνα με το υπό Αναθεώρηση Σχέδιο Ασφάλειας Λιμένα (ΣΑΛ) .
2.- Εγκρίνει τον παρακάτω Πίνακα, με το κόστος έκδοσης καρτών ελέγχου πρόσβασης, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του υφιστάμενου «Εγχειριδίου Έκδοσης και Διαχείρισης Καρτών Ελέγχου Πρόσβασης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΡΤΑΣ        Χρέωση Ευρώ
Κάρτα Αορίστου Διάρκειας Προσωπικού Λιμενικών Εγκαταστάσεων του «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας» και των Κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών.    ΔΩΡΕΑΝ
Κάρτα Καθορισμένης Διάρκειας Συναλλασσόμενων (Ισχύος έως 3 έτη).     30,00
Κάρτα Μικρής Διάρκειας Συναλλασσόμενων (Ισχύος έως 3 μήνες).            20,00
Κάρτα Επισκέπτη (ολιγόωρης ισχύος).           ΔΩΡΕΑΝ
Κάρτα Πρόσβασης Οχήματος Προσωπικού «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας» και Κρατικών Αρχών και Υπηρεσιών.     ΔΩΡΕΑΝ
Κάρτα Πρόσβασης Οχήματος Καθορισμένης Διάρκειας Συναλλασσόμενων (Ισχύος έως 3 έτη).    30,00
Κάρτα Πρόσβασης Οχήματος Μικρής διάρκειας (ισχύς έως 3 μήνες).          20,00
Προσωρινή Άδεια Πρόσβασης Οχήματος Επισκέπτη (ολιγόωρης ισχύος).   ΔΩΡΕΑΝ
Άδεια Οχήματος Ειδικών Περιπτώσεων.       30,00
                                                                       
           
Α. - Οι ανωτέρω υπηρεσίες στα λιμάνια θα παρέχονται μόνο από το Λιμενικό Ταμείο η από εξουσιοδοτημένες γι αυτό εταιρίες .
Β.- Η απόφαση να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και στην ιστοσελίδα του ΔΛΤ Θήρας . 


Με τιμή Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας Ο Πρόεδρος  ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ