Πέμπτη, Ιουνίου 05, 2014

«βιώσιμη Διαχείριση και Συμμετοχική Διακυβέρνηση Προορισμών Κρουαζιέρας» - ειδικό θεματικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (4-8.6, Σαντορίνη)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας,  

Σας γνωστοποιούμε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου – “Πολυνησιωτικότητα”» μέσω της Δράσης 4: «Εκπαίδευση και Υποστήριξη στις τοπικές κοινωνίες» διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση και Συμμετοχική Διακυβέρνηση Προορισμών Κρουαζιέρας».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Σαντορίνη από 04 έως 08 Ιουνίου 2014.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι ελεύθερη μιας  και αναμένεται να συμβάλλει θετικά στην όλη προσπάθεια που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας.

O Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Θήρας, Γεώργιος Δαρζέντας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το πρόγραμμα και την θεματολογία του  από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου – “Πολυνησιωτικότητα”» μέσω της Δράσης 4: «Εκπαίδευση και Υποστήριξη στις τοπικές κοινωνίες» διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Πρόγραμμα με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση & Συμμετοχική Διακυβέρνηση Προορισμών Κρουαζιέρας».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση πολιτών, των νέων, των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, σε θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης προορισμών, στο πλαίσιο της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό.

Το πρόγραμμα εκτός από τις διαλέξεις περιλαμβάνει και δύο εργαστήρια,  όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με μεθόδους λήψης απόφασης αλλά και να εμπλακούν ενεργά σε μία οργανωμένη διαδικασία συμμετοχικής  διακυβέρνησης για τον προσδιορισμό βιώσιμων σεναρίων ανάπτυξης για τον κλάδο της κρουαζιέρας. 

Το θεματικό πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό της ανάπτυξης της κρουαζιέρας σε τοπικό επίπεδο, όπως τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Λιμενικό Ταμείο αλλά και στους λοιπούς κοινωνικούς και επιχειρηματικούς εταίρους οι οποίο άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν,  όπως το εμπορικό επιμελητήριο, κοινωνικοί συνεταιρισμοί, περιβαλλοντικές ενώσεις και οι ΜΚΟ.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν αφορούν σε:

•Γαλάζια Ανάπτυξη & Στρατηγική για τον Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό
•Προορισμοί Κρουαζιέρας και λιμένες
•Φέρουσα ικανότητα προορισμών κρουαζιέρας
•Οικονομικές-Κοινωνικές- Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της δραστηριότητας
•Μέθοδοι λήψης απόφασης και κοινωνικοί εταίροι
•Συμμετοχική Διακυβέρνηση

Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο:

Εισηγητές:
•Μαρία Λεκάκου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών)
•Θεόδωρος Συριόπουλος (Καθηγητής, Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών)
•Γεώργιος Βαγγέλας (Διδάκτωρ, Ερευνητής Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων,)
•Στεφανιδάκη Ευαγγελία (Ερευνήτρια, Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων,)

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Ευαγγελία Στεφανιδάκη, Ερευνήτρια, Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, estefanidaki@stt.aegean.gr , 6979342450)