Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2013

ΕΠΑΜ Θήρας – κινητοποίηση για το πάρκιγκ της Οίας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

ΤηνΔευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 10:00, μπροστά από το Δημαρχείο Θήρας, καλούμε κάθε Σαντορινιό πολίτη να υπερασπιστεί τη Δημοτική περιουσία. Την ίδια ώρα, μέσα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος και οι Ανδρέας Ζώρζος, Παρασκευάς Ξαγοράρης, Αικατερίνη Καραμολέγκου και Ανάργυρος Δαρζέντας θα προσπαθήσουν να δημοπρατήσουν το κεντρικό πάρκινγκ της Οίας εκτάσεως 4.100 τμ. 

Ο πλειοδότης ιδιώτης θα το πάρει για 6 χρόνια πληρώνοντας 36.000€ ενώ θα εισπράξει τουλάχιστον 468.000€. Δεν εξαιρούνται από το αντίτιμο οι μόνιμοι κάτοικοι Οίας.

Το ΕΠΑΜ Θήρας πρότεινε στο Δήμαρχο να γίνει δημόσιος διάλογος ώστε, αν αποφασίσουν οι Οιάτες,  το πάρκινγκ να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος εξαιρώντας τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Οίας από το αντίτιμο. Ο Δήμαρχος δεν εξέφρασε ποτέ αντίλογο στις προτάσεις μας. Αντί αυτού, ο Δήμος Θήρας ψάχνει να βρει τρία(3) οικόπεδα να ενοικιάσει στην Οία για πάρκινγκ (απόφαση 70/2013) σε τιμές μεγαλύτερες.

Το ΕΠΑΜ Θήρας δηλώνει ότι η Δημοτική περιουσία ανήκει σε όλους τους Δημότες και αυτοί πρέπει να αποφασίζουν για τη τύχη της. Καλούμε τους πολίτες να καταλάβουν ότι το ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.