Τρίτη, Ιουλίου 02, 2013

μεγάλη επιτυχία και κυρίως … πολλά χαμόγελα, καλή διάθεση και παιδιά! συγκέντρωσε η εκδήλωση για τα παιδιά «Μαξιλάρια και μπουκαμβίλιες» με την συμμετοχή του Ευγένιου Τριβιζά..

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στην Καλντέρα (2nd Arts and Literature Caldera Festival) του βιβλιοπωλείου Ατλαντίδα της Οίας, φιλοξενώντας την εκδήλωση : «Μαξιλάρια και μπουκαμβίλιες» με την συμμετοχή του Ευγένιου Τριβιζά,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μαξιλάρια και μπουκαμβίλιες» που διοργάνωσε το Εργαστήρι, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στην Καλντέρα (2nd Arts & Literature Caldera Festival) του βιβλιοπωλείου Ατλαντίδα της Οίας.

Στην αυλή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου στα Φηρά, κάτω από τη δροσερή σκιά της πέργολας, καθισμένα πάνω στα μαξιλάρια τους, παιδιά κάθε ηλικίας μοιράστηκαν με τον Ευγένιο Τριβιζά τα αναμνηστικά του από αγαπημένα παλιά παραμύθια : ένα σπάνιο πούπουλο από το μαξιλάρι της Ωραίας Κοιμωμένης, το κορδόνι από το δεξί μποτάκι του Παπουτσωμένου Γάτου, μια φουντίτσα από το σκουφάκι της Κοκκινοσκουφίτσας και άλλα παρόμοια.

Ακόμα, έμαθαν για τη Σουπερνανία, τη χώρα των Σούπερ Νάνων, των πολύ πολύ μικρών νάνων που το μινιλάρι τους, το μαξιλάρι τους δηλαδή, έχει ένα μόνο πούπουλο αλλά και για τη χώρα των Γιγάντων που όταν ψαρεύουν φάλαινες βάζουν για δόλωμα ένα αεροπλανοφόρο.
Ο παραμυθάς Ευγένιος μας είπε κι ένα παραμύθι για την Ομορφομυτίτσα και τις περιπέτειες της ακατάδεχτης μύτης της μέχρι να ξαναβρεί το χρώμα της. Τα παιδιά βοήθησαν τον παραμυθά να παρουσιάσει την ιστορία του προσφέροντας όχι μόνο τις … μυτούλες τους αλλά και την προσοχή, τη συμμετοχή και τη φαντασία τους. Ήταν τα καλύτερα παιδιά!
Όταν τελείωσε το παραμύθι, ήπιαν βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες και άλλους εξωτικούς χυμούς, και εξαφάνισαν τα νόστιμα κέικ που πρόσφεραν ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φηρών και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου.
Τέλος, περίμεναν  με υπομονή στη σειρά τους για να πάρουν ένα κομμάτι τσόφλι από αυγό ασχημόπαπου και τη ζωγραφιά του Ευγένιου Τριβιζά στο βιβλίο τους.

Ως Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης, ευχαριστούμε το Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα για την πρόσκληση συμμετοχής που μας έκανε.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων Φηρών και Εμπορείου και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου για την κινητοποίηση τους, ώστε να ειδοποιηθούν τα παιδιά των σχολείων τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ευγένιο Τριβιζά για τη φαντασία του, την απλότητά του και την ήρεμη και προσωπική ενασχόλησή του με το κάθε παιδί.