Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Το 2013 θα είναι μια χρονιά-σταθμός για τη
Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια
του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι η Σαντορίνη έχει επιτύχει, σε
σημαντικό βαθμό, να εντάξει στο τουριστικό της χαρτοφυλάκιο τη γαστρονομία, με
αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς
γαστρονομικούς προορισμούς.
Ο Δήμος Θήρας με την πεποίθηση ότι είναι αναγκαίο να γίνει
το επόμενο βήμα, προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η προσπάθεια
πολλών ετών, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως
«ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ».
Η επίσημη παρουσίαση για το “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη τύπου
στο Μουσείο της Ακρόπολης, στις 16 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12.00.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν
εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης,
αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και δημοσιογράφοι του έντυπου και
ηλεκτρονικού τύπου και ανταποκριτές
ξένου τύπου στην Ελλάδα.
Η επίσημη έναρξη για το “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” στη Σαντορίνη, θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση
στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:30. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του
του Διευθυντή των Ανασκαφών Ακρωτηρίου, καθηγητή κ. Χρίστου Ντούμα με θέμα:
«Θηραϊκές λιχουδιές του 17ου αιώνα
π.Χ.».
Σχετικά με τις δράσεις που προγραμματίζονται για το “2013
ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” θα υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση.