Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2013

εξιχνιάστηκε πλήρως (11.1.2013) η απόπειρα ένοπλης ληστείας ( 27.12.12) στο υποκατάστημα της Eurobank στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, η απόπειρα ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 στο υποκατάστημα της Eurobank στη Σαντορίνη.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 30, 37 και 52 ετών, για απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27-12-2012 το πρωί, στη Θήρα, ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα (τύπου full face) μπήκε από παράθυρο σε τραπεζικό κατάστημα το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας και απειλώντας δυο υπαλλήλους με όπλο αποπειράθηκε να αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό πόσο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, στη θέα των οποίων ο δράστης με τη βοήθεια συνεργού του (τσιλιαδόρου) τράπηκαν σε φυγή, αρχικά πεζή και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μετά από συνδυαστική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι στη ληστεία εμπλέκονται οι τρεις (3) κατηγορούμενοι, από τους οποίους ο 30χρονος συνελήφθη την 29-12-2012, ενώ για τους δυο (2) συνεργούς του έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 11ης Ιανουαρίου 2013,
Συνελήφθη χθες (10.01.2013) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και ο τρίτος δράστης, ημεδαπός, ηλικίας 52 ετών, που αναζητούνταν για την υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας της Θήρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας και μετά από εξέταση στοιχείων και πληροφοριών, εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Περίσσα Θήρας ο 52χρονος ημεδαπός, να διαμένει σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα και συνελήφθη.
Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος, από κοινού με έναν 30χρονο που συνελήφθη στις 29-12-2012 και έναν 37χρονο που συνελήφθη στις 08-01-2013, εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που απετράπη από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.
Ο 52χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (11.1.2013) στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Από πλευράς της αστυνομίας έχουν ανακοινωθεί τα πλήρη ονόματα και οι φωτογραφίες των δραστών ενώ καλούνται οι πολίτες που τους γνωρίζουν να επικοινωνούν με την Αστυνομία για την παροχή περισσοτέρων πληροφοριών.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ στις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί και από άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, που είχαν μεταβεί για το σκοπό αυτό στο νησί. Ουσιαστική υπήρξε και η συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Θήρας.