Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2012

οι Κυκλάδες, οι πολιτικοί και το τριήμερο

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των υποψηφίων των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ερχόμενες εκλογές, αρκετές ήταν τις προηγούμενες ημέρες οι επισκέψεις τους στα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με κάποιες απο τις ανακοινώσεις που λάβαμε,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ,
Οι επιτυχημένες περιοδείες του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στη Ρόδο και των στελεχών της ΝΔ στις Κυκλάδες  σφυρηλατούν τη νέα κοινωνική συμμαχία  στα νησιά μας.
Η ΝΔ κατέθεσε το επικαιροποιημένο κυβερνητικό της πρόγραμμα που  εμπεριέχει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις και ο Αντώνης Σαμαράς απεύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο για εθνική συνεννόηση και συνεργασία για έξοδο από την κρίση δίνοντας όραμα και ελπίδα.
Στη περιοδεία του στην Ρόδο (2.6) ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τους πολίτες , συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, είχε σύσκεψη με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού και επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το λιμεναρχείο Ρόδου. Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πολίτες και ιδιαίτερα  οι οδηγοί των ταξί.
Επιτυχημένες ήταν και οι περιοδείες των στελεχών της ΝΔ στις Κυκλάδες.
-Στη Σύρο (31 Μαίου 2012) με το βουλευτή της Α΄ Αθηνών κο Ν.Μηταράκη, στην Τήνο και στη Μύκονο (1 Ιουνίου 2012) ο βουλευτής Αχαΐας κος Νίκος Νικολόπουλος όπου περιόδευσε και αντάλλαξε απόψεις με πολίτες και φορείς των νησιών καθώς και με τοπικά στελέχη της ΝΔ, στην Πάρο (2 Ιουνίου 2012) ο βουλευτής επικρατείας  κος Μιχελάκης όπου μίλησε σε επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Δ.Ο. της ΝΔ Πάρου και Αντιπάρου.
Ο Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Ρόδο και στις περιοδείες των στελεχών της παράταξης της ΝΔ σε Σύρο , Τήνο και Μύκονο και εντός της εβδομάδας συνεχίζει τις περιοδείες του στα νησιά των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ.,
Μεγάλη επιτυχία είχε η προεκλογική εξόρμηση που πραγματοποίησε στην Τήνο την Παρασκευή 1-6-2012.
Οι πολίτες των τουριστικών νησιών Μυκόνου και Τήνου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τον πιο άμεσο τρόπο από τον κ. Νικολόπουλο για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την «επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής», την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες, ο κος Νικολόπουλος παρουσίασε, αναλυτικά, τα μέτρα-δράσεις που περιέχονται στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αφορούν σε θέματα του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Περιοδεία στην Πάρο έκαναν την Κυριακή και τη Δευτέρα από κοινού οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων και Β’ Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μάριος Βουτσίνος και Δημήτρης Ντόλκας.
Στις επαφές που έκαναν, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τοπικούς επιχειρηματίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της πτωτικής καταναλωτικής κίνησης, αλλά και της μειωμένης τουριστικής κίνησης.
Από πλευράς των υποψηφίων βουλευτών, επισημάνθηκε η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου που αποτελεί ένα πραγματικό κίνητρο για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα για την αναβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης.
Σε Τήνο και Άνδρο βρέθηκε την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μάριος Βουτσίνος. Εκτός από τις επαφές του με πολίτες και τοπικούς παράγοντες, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου.


Το διακύβευμα των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησαν χθες στη Σύρο η υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και επικεντρώθηκαν στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να συντελεστεί η απαραίτητη μεταρρύθμιση -σε όλα τα επίπεδα.
Την Κυριακή ο κ. Βλασερός και η κ. Αντωνίου κατευθύνονται στη Νάξο, προκειμένου να παραστούν στην απογευματινή συζήτηση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Στη συνέχεια, ο κος. Βλασερός αναχώρησε για την Αμοργό, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικά στελέχη και με την γραμματέα της ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Ουρανία Βασσάλου.