Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2012

κοινωνικές επιχειρήσεις και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από τον οικολογικό άνεμο..

Διήμερη επίσκεψη εργασίας με επίκεντρο την Κοινωνική Οικονομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) διοργανώνεται από τον νέο ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο στις 7-9 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Στόχος του ευρωβουλευτή είναι να φέρει ομάδες πολιτών, επαγγελματικές ενώσεις, φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστήμονες κ.α. που είτε έχουν ξεκινήσει, είτε ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κοινωνικές-συμμετοχικές επιχειρήσεις για αξιοποίηση ΑΠΕ, σε επαφή με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο σε ευρωπαïκό επίπεδο, την πλούσια εμπειρία από παρόμοιες επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς και τις πιθανές πηγές και μηχανισμούς χρηματοδότησης για τέτοιες προσπάθειες.

Οι συμμετέχοντες κατά την επίσκεψή τους θα παρακολουθήσουν, εκτός από την ανάλυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και χρηματοδοτικών εργαλείων, την παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων συνεταιριστικών - κοινωνικών επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές οι οποίες λειτουργούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Η κοινωνική οικονομία στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 10% των επιχειρήσεων, το 5,9% της συνολικής απασχόλησης και το 6,7% της μισθωτής απασχόλησης με περίπου 11 εκατομμύρια εργαζομένους. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο τομέας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο εξόδου από την ταυτόχρονη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση της χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα.

 Για περισσότερες πληροφορίες: 6937324780