Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2012

Χ. Κόκκινος για συνεδρίαση 5.3 Π.Σ.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την συνεδρίαση στις 5.3 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Κόκκινος, αναφέρει ότι,

Η υποβάθμιση και η ύφεση στα νησιά μας , δεν έχει τέλος.
Οι μνημονιακές πολιτικές των περικοπών συνεχίζονται εμποδίζοντας την ανάπτυξη. Ο προϋπολογισμός της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2012 μειώνεται και πάλι. Οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώνονται  κατά 15% και η νέα αναμόρφωσή του μειώνει ακόμα περισσότερο τις ελάχιστες αναπτυξιακές δράσεις και τα προγραμματιζόμενα έργα. Η περιφερειακή αρχή με τα ταμιακά υπόλοιπα παρελθόντων ετών, που προέρχονται κυρίως από ανεκτέλεστα έργα, επιχειρεί να «μπαλώσε» την κατάσταση προσωρινά διότι… αναμένονται και νέες περικοπές..
Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο(5-3-2012) η περιφερειακή αρχή υποχρεώθηκε να φέρει αναμορφωμένο και μειωμένο τον προϋπολογισμό της ύφεσης και της οπισθοδρόμησης και να τον ψηφίσει όπως έπραξε και στο παρελθόν μόνη της (αγνοώντας τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης) το Δεκέμβρη του 2011 όταν τον είχε φέρει για πρώτη φορά προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι καμία διαμαρτυρία δεν ακούγεται  από την ηγεσία της περιφέρειας την ίδια ώρα που τα προβλήματα της καθημερινότητας μεγαλώνουν, πολύτιμοι πόροι του ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να χαθούν και οι νησιωτικές πολιτικές απουσιάζουν.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο «Καλλικράτης» ήταν μεταρρύθμιση – «φούσκα» και δυστυχώς για τα νησιά μας και την αυτοδιοίκηση, ο κατήφορος δεν σταματά.
Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει επανεκκίνηση της ανάπτυξης όμως  οι συνταγές των περικοπών και των  μειώσεων δεν συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.