Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2012

συντονισμός για τα έργα του ΕΣΠΑ

Ο συντονισμός και η συνεργασία των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα έργα του ΕΣΠΑ, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15.3 στην Σύρο υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών όλων, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες ανακύπτουν, προκειμένου να διευκολυνθεί η καλή πορεία των εντάξεων και της υλοποίησης των έργων.
Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και παρά τις επιπτώσεις που και οι ίδιοι βιώνουν, συνεχίζουν να παλεύουν προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα.
Πολύ σημαντική θεωρείτε η εξέλιξη της εκχώρησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πρόσθετων πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΡΑ) ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ. Οι συγκεκριμένοι πόροι αφορούν σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και στο έργο διαχείρισης λυμάτων νήσου Πάτμου.

Παράλληλα,
Συνεργασία με επίκεντρο τα θέματα της παρακολούθησης των τιμών των καυσίμων αλλά και της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Τιμών, είχε ο Περιφερειάρχης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο.
Επίσης τα έργα αφαλάτωσης στα νησιά, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων σε Χάλκη και Ανάφη, απασχόλησαν τη συνάντηση του Γιάννη Μαχαιρίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Ενω, ο Περιφερειάρχης σε συνομιλία με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Αβραάμ Γούναρη, ζήτησε να ρυθμιστούν ζητήματα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στο Ν. Αιγαίο.