Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

το πάπλωμα πάει Αλεξανδρούπολη


Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει την Κυριακή 4 Μαρτίου την Μαρίζα Κωχ για να παρουσιάσει τη μουσική διαδραστική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια», η οποία είναι αφιερωμένη σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η αγαπημένη μουσική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» δημιουργήθηκε για να γνωρίσουν τα παιδιά την ελληνική μουσική παράδοση μέσω της βιωματικής προσέγγισης. Το ταξίδι του Παπλώματος ξεκίνησε από το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη με τη διοργάνωση δύο επιτυχημένων παραστάσεων το καλοκαίρι του 2011. Παρουσιάστηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το περασμένο φθινόπωρο φιλοξενήθηκε στο Cine Τριανόν για είκοσι παραστάσεις.
Ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο των παραστάσεών του το «Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» εκδόθηκε σε βιβλίο από της Εκδόσεις Σταμούλη. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών τραγουδισμένα από τη Μαρίζα Κωχ και την Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής και τη Ρίμα του Αϊ-Γιώργη που ερμηνεύει η Μαρίζα Κωχ. Κιθιάρα, ούτι καικρουστά παίζει ο Ηλίας Βαμβακούσης.