Τετάρτη, Φεβρουαρίου 29, 2012

"Καβάφης" x (επί) 2 σήμερα..ή ιδού οι γεναιόδωροι Ιταλοί...

δηλαδή; (αμα σου λένε Καβάφη...) τότε τα πράγματα είναι μάλλον σκούρα και μελαγχολικά... (!)
-λίγο πρίν το .. μοιραίο είμαστε μου φαίνεται, σε οτι αφορά την οικονομία μας...-
εγω πάντως θα ανησυχίσω όταν αρχίσουνε οι ξένοι να μας τραγουδάνε την Ιτιά....

Το όλο θέμα και ο πρόλογος αναφέρεται στην πρόσφατη πρωτοβουλία και χειρονομία Ιταλών δημάρχων να προσφέρουν τους μισθούς τους (ενός μήνα, μην τρελαθούμε κιόλας...) για την οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας. Και μπορεί μεν το θέμα να έχει κυρίως εθνικό ενδιαφέρον, πλήν όμως και όντας προσκεκλημένοι φέτος το καλοκαίρι στην Σαντορίνη, αξίζει να τους γνωρίσουμε καλύτερα....

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, Ιταλοί δήμαρχοι του Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι αντίστοιχα, που παραχώρησαν τους μισθούς τους υπέρ της Ελλάδας. 
Οι δυο δήμαρχοι επισκέφτηκαν την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκαν και με τον υπουργό που τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. 
Οι Ιταλοί επισκέπτες ξεκίνησαν φιλελληνική καμπάνια με το σύνθημα "Η μεγαλη ελλαδα" που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και ήδη η ένωση δήμων της Ιταλίας συζητά τρόπους για την ενίσχυση της χώρας μας, ενώ υπέγραψαν το πρωτόκολλο βάσει του οποίου τα χρήματα από τους μισθούς τους αλλά και όλα τα χρήματα από τους αιρετούς και τους φιλέλληνες που θέλουν να στηρίξουν τους Έλληνες θα συγκεντρώνονται σε ειδικό λογαριασμό και θα καταλήγουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη μέσω του "Ερυθρού Σταυρού". 
"Θυμάμαι μια φορά βρέθηκα μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα και έκλαψα, φανταζόμενος τους τριακόσιους Σπαρτιάτες που έδιναν τη ζωή τους για τον πολιτισμό τους. Πιστεύω ότι σήμερα χρειαζόμαστε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης χιλιάδες Σπαρτιάτες να ακολουθήσουν τον Λεωνίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας και τη σωτηρία της Ευρώπης", είπε με δάκρυα στα μάτια ο Μάρκο Γκάλντι, ο οποίος τις μέρες που διαδραματιζόταν το θρίλερ της βοήθειας στην χώρα μας πήρε την απόφαση να χαρίσει τον μισθό του για την ενίσχυση της Ελλάδας. "Είμαστε κοντά σας και δεν είστε μόνοι σας", ανέφερε ενδεικτικά. 
Απαγγέλοντας στίχους από τους "Βαρβάρους" του Καβάφη, ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο με τη σειρά του ευχήθηκε για ένα καλύτερο αύριο...