Τετάρτη, Φεβρουαρίου 29, 2012

η Σαντορίνη στην BIT 2012 στο Μιλάνο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση "FIERA MILANO 2012" 16 - 19 Φεβρουαρίου 2012. Η παρουσία της Σαντορίνης απέσπασε μεγάλο ενδιαφέρον. Το περίπτερο της Σαντορίνης έγινε πόλος έλξης όλων των επισκεπτών της έκθεσης λόγω αναγνωρισιμότητας του νησιού αλλά και της καλής εικόνας και παρουσίασης του χώρου.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολλοί επισκέπτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν το νησί, όπως επίσης και πολλοί τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ενδιαφέρον για συνεργασία με την Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Θήρας έδιναν αναλυτικές πληροφορίες για την Σαντορίνη, τις υφιστάμενες και αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού σε αυτήν, καθώς επίσης μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, χάρτες, αφίσες και DVD του νησιού.
Παράλληλα στοχεύοντας σε μια δυναμική προβολή της Σαντορίνης κατά την διάρκεια της, ο Δήμος Θήρας μετείχε σε Workshop 140 ατόμων στον πολυχώρο “Le Banque” με προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής, δημοσιογράφους και ενώσεις ελεύθερου χρόνου, ενώ σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών της περιοχής Brera (κοσμοπολίτικη περιοχή στο κέντρο της πόλης δίπλα από το θέατρο LA SCALA) και υπό την αιγίδα του Δήμου του Μιλάνου οργανώθηκε εβδομαδιαίο αφιέρωμα στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την προβολή της Ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης.
Η Β.Ι.Τ. Μιλάνου αποτελεί μια κορυφαία έκθεση για τον Ιταλικό Τουρισμό, την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και τους επαγγελματίες του χώρου, διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στον τομέα του τουρισμού, προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες για μια σταθερή οικονομία, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, σεβασμό κυρίως στο άτομο όσο και στο περιβάλλον, αποκτά δε όλο και μεγαλύτερη σημασία για τον Ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο.