Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Γ. Βρούτσης σχετικά με την ψήφιση των νέων μέτρων

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ παραχώρησε την Παρασκευή 17.2 ο κ. Βρούτσης.
Στην συνέντευξή του διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους ψήφισε υπέρ των νέων μέτρων με τα οποία όπως είπε δεν συμφωνεί πλήν όμως ήταν αναγκαστικά προκειμένου να κρατηθεί η χώρα όρθια και ζωντανή μιας και διαφορετική πορεία θα οδηγούσε στο τέλος, ενώ αναφέρθηκε και στους συναδέλφους του που δεν ψήφισαν υπέρ των μέτρων. Σχετικά με την συνολική εικόνα και πορεία της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ότι, «Τον Ιούνιο πράγματι θα πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα. Δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει και να προδιαγράψει το τι θα γίνει στο μέλλον, τα πάντα βρίσκονται στην πορεία και την κατεύθυνση του άγνωστου. Το σίγουρο είναι ότι η άλλη πορεία ήταν του τέλους, άρα προχωράς, κερδίζεις χρόνο και να δεις μήπως αλλάξουν πολλά πράγματα.»

Ούτε η Ελληνική Δημοκρατία ούτε η ΝΔ, κυρίως, γίνεται εντολοδόχος του κ. Σόιμπλε υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για εκλογές μετά την ολοκλήρωση του PSI. Όπως εκτίμησε, τα μέτρα δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ τα ψήφισε προκειμένου να κρατηθεί η χώρα όρθια και ζωντανή. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, όταν η ΝΔ αναλάβει την πλήρη ευθύνη της διακυβέρνησης, να μπορέσει να διαπραγματευτεί υπό άλλους όρους. Ερωτηθείς για τους διαγραφέντες συναδέλφους του, ξεκαθάρισε ότι αν και έκαναν μια αψυχολόγητη ενέργεια με την οποία δεν συμφωνεί, είναι πρόσωπα που εκτιμά και σέβεται την άποψή τους, ενώ τόνισε ότι η άλλη πορεία, ήταν αυτή του τέλους. Σχολίασε, πάντως, ότι ήταν απόφαση του προέδρου, αλλά όπως είπε, στην πολιτική και στη ζωή «ποτέ μη λες ποτέ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Σόϊμπλε είπε ότι καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας.»
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Εντολοδόχος του κου Σόιμπλε δε νομίζω ότι γίνεται η Ελληνική Δημοκρατία, ούτε η ΝΔ κυρίως, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε στην ομιλία του και είναι και η θέση μας γνωστή ότι με την ολοκλήρωση του PSI σε τρεις εβδομάδες πάμε σε εκλογές. Τον Απρίλιο θα έχουμε εκλογές.»
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Αυτό το μοντέλο και τα μέτρα δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπαίνει όμως το δίλημμα που έχει να κάνει και με τα 100 δις το κούρεμα και με την μείωση των 4,5 δις κάθε χρόνο σε επίπεδο τόκων και είναι και το ζήτημα που έχει να κάνει μεταξύ του μεγάλου διλήμματος το να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και ζωντανή. Ψηφίσαμε και προχωράμε. Και αυτή η συνταγή δεν είναι μια συνταγή που μας ικανοποιεί, είναι μια συνταγή που δημιουργεί από μόνη της ύφεση. Ελπίζουμε όταν η ΝΔ θα έχει την πλήρη ευθύνη της διακυβέρνησης, θα μπορέσει να διαπραγματευτεί σε άλλους όρους και να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά τους.»
ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Είναι πρόσωπα που και εκτιμώ, έχουν προσφέρει στην παράταξη, σέβομαι την άποψή τους, δεν συμφωνώ μαζί τους, θεωρώ ότι έκαναν μια αψυχολόγητη ενέργεια η οποία δεν δικαιολογείται υπό την έννοια ότι κάναμε μια πολύ εκτεταμένη και αναλυτική κουβέντα στην ΚΟ. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία το ναι ήταν πολύ πιο δύσκολο από το όχι, το όχι ήταν ο εύκολος δρόμος, το ναι ήταν το πολύ δύσκολο.»
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Τον Ιούνιο πράγματι θα πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα. Δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει και να προδιαγράψει το τι θα γίνει στο μέλλον, τα πάντα βρίσκονται στην πορεία και την κατεύθυνση του άγνωστου. Το σίγουρο είναι ότι η άλλη πορεία ήταν του τέλους, άρα προχωράς, κερδίζεις χρόνο και να δεις μήπως αλλάξουν πολλά πράγματα.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν θα πρέπει να αρθούν οι γέφυρες για τους διαγραφέντες;»
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Είναι απόφαση του προέδρου, ο πρόεδρος θα αποφασίσει για αυτό το ενδεχόμενο. Η δική μου εμπειρία από την πολιτική με οδηγεί σε ένα στερεότυπο ότι στην πολιτική και στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ. Κρατήστε αυτό.»