Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2012

Χ. Κόκκινος για τον νησιωτικό ΦΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Πιθανή αύξησή τους θα οδηγήσει σε ύφεση, σε αύξηση της ακρίβειας και σε περαιτέρω περιορισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι πράξη αντιαναπτυξιακή  και οπισθοδρομεί τον τόπο. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο αλλά αντιστάθμισμα στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Θυμίζω ότι το ανωτέρω ευεργετικό για τους νησιώτες μας μέτρο προωθήθηκε κατά την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ) πριν 33 χρόνια.
Οι φορείς των νησιών μας (αυτοδιοίκηση , επιμελητήρια κλπ) ζήτησαν και ζητούν , με ψηφίσματα και παρεμβάσεις , να μην αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ. Ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κατέθεσε κατ΄επανάληψη τη θέση του και ένωσε τη φωνή του με τη φωνή του συνόλου των  νησιωτών μας για να αποτρέψουμε αυτή την πιθανή αρνητική εξέλιξη που κυοφορείται επικοινωνιακά το τελευταίο διάστημα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κος Πλασκοβίτης , σε πρόσφατη δήλωσή του διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει αρνητική ρύθμιση και δεν περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση. Δυστυχώς όμως οι  κυβερνητικοί παράγοντες , πολλά αρνήθηκαν , πολλά υποσχέθηκαν αλλά άλλα έπραξαν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν θα θιγούν.