Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

www.cyberkid.gov.gr για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Παρουσιάσθηκε στις 24.10.2011 μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά μια καινοτόμα, κοινωνικού χαρακτήρα, διαδικτυακή εφαρμογή ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο www.cyberkid.gov.gr  για μικρούς και μεγάλους.
Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Προβάλει τα θετικά του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων προσφέρει επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία, παράλληλα, όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που υπάρχουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές κ.α.
Η υλοποίηση του cyberkid από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.