Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

«Διαχειριστική Επάρκεια» απέκτησε ο Δήμος Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής,

Ο Δήμος Θήρας μέχρι και χθες δεν μπορούσε να υποβάλλει αυτόνομα πρόταση σε χρηματοδοτικά προγράμματα του κοινοτικού πλαισίου στήριξης διότι δεν διέθετε «Διαχειριστική Επάρκεια», στοιχείο που απαιτείται για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης προς χρηματοδότηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα να περάσουν ανεκμετάλλευτα και ο Δήμος να χάσει πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης και ειδικότερα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.
Δέσμευσή μας ήταν να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αδυνατούσαμε μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσουμε.
Μετά από συντονισμένη προσπάθεια και δουλειά 8 μηνών ο Δήμος Θήρας απέκτησε Διαχειριστική Επάρκεια. Αυτό πλέον επιτρέπει στο Δήμο Θήρας να καταθέσει προτάσεις αυτόνομα σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τεχνικά έργα αλλά και προμήθειες.
Πέραν αυτού με τη συγκεκριμένη επάρκεια εξασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος προς τους δημότες του αλλά και κάθε πολίτη, η συστηματική καταγραφή των επιχειρησιακών διεργασιών, η οργάνωση του συστήματος και η συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας και αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δήμου.
Με τη λήψη της Διαχειριστικής Επάρκειας ο Δήμος Θήρας αμέσως υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης στην πρόσκληση 4.7 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων», ύψους 4,26 εκατ. Ευρώ.