Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2011

το δηλητήριο -που κράταγες για μένα...- (λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του '90..)

-Πές μου ποιός έφταιξε (σ.σ. και φτάσαμε σε αυτά τα χάλια..)
-Δεν είναι η ώρα τώρα να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στο άλλον. Ας πούμε οτι φταίξαμε κι οι δυό....
-Πρώτα με είχες στα όπα όπα και τώρα με τιμωρείς, με εκδικείσαι..
-Μήπως κι εσύ την είχες δεί λίγο "απο σόι" που σ έκανα παρέα;
-Όχι, είμαι απο αριστοκρατική γενιά, εχω ιστορία!
-Δεν θέλεις να σου πώ τι έχεις....
-Είσαι κακός!
-Όταν έπαιρνες όμως τις επιδοτήσεις δεν ήμουν..

(πέφτει λίγο...black)

-Όλι...
-Γιάννη...
-Περνάω κρίση. Τι θα κάνω;...
-Θα τα καταφέρεις εσύ, 2,5 χιλιάδες χρόνια επιβιώνεις...Να πάρεις μέτρα.., να μπεις σε πρόγραμμα.., κι εγω θα ρθω το Δεκέμβρη να σε δω..
-Αυτόν τον Δεκέμβρη;
-Εμ, ποιόν; τον άλλον...
-Are you sure?
-Σου χω υποχρέωση. Και μια μικρή αδυναμία....
-Ευχαριστώ...
-Το θεό, που σ'έχει σε ωραίο μέρος..

Με τον Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, κ. Όλι Ρεν, συναντήθηκε την Δευτέρα 28.11 η αντιπροσωπεία Περιφερειαρχών και δημάρχων της χώρας, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο της ενημερωτικής τριήμερης επίσκεψής τους στις Βρυξέλες, προσκεκλημένοι των ευρωβουλευτών κ.κ. Γ. Σταυρακάκη και Γ. Χατζημαρκάκη.
Κατά τη συνάντηση, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη συνολικότερα, ο κ. Όλι Ρεν δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να επισημαίνει στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι «δύο χρονιά μετά, κάποιος από την Κομισιόν πρέπει να μας πει τι έγινε λάθος στη “συνταγή” που προτάθηκε στη χώρα μας και εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα».
Ο κ. Ρεν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τώρα δεν είναι η ώρα για να ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ή να δείχνουμε ποιος φταίει ή όχι», διαβεβαιώνοντας πως «η Ευρώπη θα βοηθήσει και θα στηρίξει την Ελλάδα στη μεγάλη της προσπάθεια για να βγει από την κρίση».
Ακολούθησε η συνάντηση με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα στα μέσα Δεκεμβρίου για να παρακολουθήσει την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με τον Joseph Daul, Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και Horst Reichenbach, Επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Ευρωπαικής Επιτροπής για την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Παπαστάμκο αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή κα Συλβάνα Ράπτη για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Ευρωβουλευτές κα Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ) , κα Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ), κα Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου (Αντιπρόεδρος ΕΚ) και κα Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ).
Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη.