Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

αυτές είναι "ειδήσεις" να ανακοινώνει κανείς...!

Ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης και η ομάδα του, το εστιατόριο "Σελήνη" δηλαδή που εδω και 25 χρόνια "νοστιμευει" το νησί και τις ζωές μας, απο την νέα του έδρα, στους χώρους του "Μουσείου Δρόσου -Χρυσού" στον Πύργο μας ενημερώνει οτι μας υποδέχεται με μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση.

Οι χώροι του είναι ενταγμένοι στο «Παραδοσιακό Χωριό» Δρόσου - Χρυσού, ένα πραγματικά μικρό χωριό με αναπαράσταση όλων των αγροτικών εργασιών (κάναβα, ρακιδιό, επεξεργασία τομάτας, φάβα, κυνήγι, εργαλεία κλπ), που στήριξαν την παραγωγή των Σαντορινιών προϊόντων επί πολλά χρόνια, ώστε να επιβιώσουν και να γίνουν διάσημα ως τις μέρες μας. Η έκθεση είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες με ξενάγηση κάθε μέρα 9:00 πμ - 3:00 μμ εκτός Κυριακής. Σ’αυτό το συγκρότημα μεταφέρθηκε το «Σελήνη» σε δύο ανεξάρτητους χώρους.

Στον πάνω όροφο (με πρόσβαση από την πλατεία 200 μ) λειτουργεί από το Μάιο το εστιατόριο με την ίδια φιλοσοφία, εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, της εξελιγμένης τοπικής κουζίνας, με την Κωνσταντίνα Φάκλαρη σαν σεφ, τη Γεωργία Τσάρα σαν σομελιέ και υπεύθυνη φιλοξενίας και το Φάνη Κορωνάκη στο bar και τα cocktails. Ανοιχτά μόνο βράδυ 7:00 μμ - 11:30 μμ και τον Αύγουστο 8:00 μμ - 12:00 μμ.

Η προσπάθειά μας ολοκληρώνεται τώρα με το άνοιγμα του δεύτερου χώρου στο επίπεδο της έκθεσης (με πρόσβαση από το δρόμο Πύργου- Προφήτη Ηλία, 200μ από την πλατεία). Μια πρόταση all day, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ, με ελκυστικές τιμές γνωριμίας, που περιλαμβάνει γλυκά και παγωτά, όλα χειροποίητα από τον chef- patisserie Θοδωρή Μωυσίδη, από τους καλύτερους στον Ελλαδικό χώρο, σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η Σαντορίνη και για το ποιοτικό γλυκό της.

Wine bar με τα καλύτερα κρασιά όλων των παραγωγών της Σαντορίνης που συνοδεύονται από απλές, αλλά απόλυτα γευστικές προτάσεις, με βάση τα Σαντορινιά προϊόντα και τα κυκλαδίτικα τυριά.
Μαθήματα μαγειρικής και οινογνωσίας, με την πολυετή πείρα του «Σελήνη» πάνω σ’αυτά και όλη τη γκάμα των Σαντορινιών προϊόντων να πλαισιώνουν την προσπάθεια για την προβολή τους.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την πανοραμική θέα, που εκτείνεται από το βουνό του Προφήτη Ηλία ως το Ακρωτήρι και την Καλδέρα με τα ηλιοβασιλέματά της, έχοντας μπροστά το μεγαλύτερο ενιαίο κομμάτι του Σαντορινιού αμπελώνα, νομίζουμε ότι ολοκληρώνουμε την προσπάθειά μας για την απόλυτη γαστρονομική ικανοποίηση των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού.

ΥΓ: Οι χώροι διαθέτουν άνετο πάρκινγκ, το εστιατόριο πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και γίνονται δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες.

Για πληροφορίες μπορείται να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2286022249 και στην σελίδα http://www.selene.gr/